Ψωνίστε online!

eshop
 • Αγριοκούνελο στιφάδο

  Αγριοκούνελο στιφάδο

  Υλικά

  1 αγριοκούνελο
  1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά
  1 κεφάλι σκόρδο
  1 κουταλάκι ζάχαρη (προαιρετικά)
  λίγο ξίδι
  λάδι
  3-4 ώριμες ντομάτες
  αλάτι, πιπέρι ακοπάνιστο
  μπαχάρι
  1-2 φυλλαράκια δάφνη

  Εκτέλεση:

  Καθαρίζουμε πολύ μικρά κρεμμυδάκια.

  Πλένουμε το αγριοκούνελο, το κόβουμε σε μερίδες και το ρίχνουμε για λίγες ώρες σε μια λεκάνη με νερό και ξίδι για να φύγει το αίμα του. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε, χαράζουμε τα μπούτια και το ψαχνό και μπήζουμε μέσα από ένα μικρό δόντι σκόρδο.

  Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κουνελιού ελαφρά και κατόπιν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα. Βάζουμε τα κρεμμυδάκια, τα τσιγαρίζουμε και αυτά ελαφρά και στη συνέχεια τα βγάζουμε.

  Τοποθετούμε στην κατσαρόλα το τεμαχισμένο κουνέλι. Προσθέτουμε πολτό φρέσκιας ντομάτας περασμένης από μύλο λαχανικών ή μια κουταλιά μπελτέ, μπαχάρι, πιπέρια ακοπάνιστα, αλάτι, δάφνη, μία κουταλιά ζάχαρη και λίγο νερό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα δόντια σκόρδο χωρίς να τα αποφλοιώσουμε τελείως.

  Αφού πάρει δυο βράσεις το κουνέλι προσθέτουμε από πάνω του, προσεκτικά για να μη λιώσουν, τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν. Με τον ίδιο τρόπο ψήνουμε και το κουνέλι στιφάδο στον ξυλόφουρνο. Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε ταψί σκεπαστό ή γάστρα. Νερό συνήθως βγάζουν δικό τους τα κρεμμύδια, αλλά ας έχουμε το νου μας.

   

  Από τον Δημήτρη Ρουσουνέλο, Μυκονιάτικη Μαγειρική, Ψηφίδες Πολιτισμού

  mykonosOnly
  × espa