• Κέικ Μπανάνα

    Κέικ Μπανάνα

    Υλικά

    125 γρ. μαργαρίνη
    ½ φλ. καστανή ή άσπρη ζάχαρη
    2 αβγά
    3-4 μπανάνες πάρα πολύ ώριμες κομμένες σε μικρά κομματάκια
    1 βανίλια
    1 κ.γ. σόδα μαγειρική
    Μισό φλυτζάνι φρέσκο γάλα
    2 κ.σ. μέλι
    1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 σοκολάτα κουβερτούρα
    Προετοιμασία:

    Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Μόλις ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
    Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και τη σόδα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τις μπανάνες. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια φόρμα την οποία έχουμε αλείψει με μαργαρίνη και έχουμε αλευρώσει.
    Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά. Το κέικ θα βγει λίγο υγρό.
    Σε 1 κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε την κουβερτούρα και περιχύνουμε το κέικ μας.

    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!