• Μελιτζανοπίλαφο Μυκόνου

    Μελιτζανοπίλαφο Μυκόνου

    Υλικά

    2 μελιτζάνες φλάσκες
    1 κρεμμύδι ξερό
    2-3 κλωνάρια μαϊντανό
    1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    500 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
    1 ποτήρι ρύζι arborio ή μακρύκοκκο
    2 ½ ποτήρια νερό
    Αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση

    1. Πλύνε τις μελιτζάνες και κόψε σε κύβους. Άφησε σε αλατισμένο νερό για περίπου δέκα λεπτά.
    2. Βάλε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρισε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
    3. Στίψε τις μελιτζάνες να βγάλουν τα υγρά τους και ρίξ’ τες στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι να μαραθούν.
    4. Στη συνέχεια πρόσθεσε το μαϊντανό, τα ντοματάκια και το νερό.
    5. Άφησε το μείγμα να βράσει για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι. Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαγητό να πιει τα υγρά του.

    Από το βιβλίο Μύκονος, Γεύσεις και Παράδοση, της Όλγας Μάρκαρη

    You have Successfully Subscribed!