• Πώς να μη σπάνε τα αβγά κατά το βράσιμο

    Πώς να μη σπάνε τα αβγά κατά το βράσιμο

    Το βράσιμο είναι μια απλή υπόθεση, όμως πολλές φορές ο φλοιός του αβγού ραγίζει. Μια αιτία είναι η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας, γι’ αυτό ποτέ μην τοποθετείτε ένα κρύο αβγό σε χλιαρό ή ζεστό νερό! Ένα κολπάκι για να αποφύγουμε το σπάσιμο είναι να ρίχνουμε λίγο ξύδι στο νερό πριν από το βράσιμο. Ένα κουταλάκι για κάθε αβγό είναι αρκετό. Το ξύδι έχει την ικανότητα να “σφραγίζει” τις ρωγμές!