Υλικά
3 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, λεπτοκομμένη
3 κομματάκια σκόρδο, λεπτοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1/8 καγιέν πιπέρι, λίγο για γεύση
1 κονσέρβα ολόκληρης ντομάτας με το χυμό της
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, προσθέστε όσο θέλετε
1 1/2 ενάμισι ποτήρι φέτα κομμένη σε κομματάκια
6 μεγάλα αυγά
ψιλοκομμένο κόλιανδρο για το σερβίρισμα
καυτερή σάλτσα για το σερβίρισμα
Προετοιμασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά. Τσιγαρίζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά, μετά βάζουμε το κύμινο, την πάπρικα, το καγιέν. Τώρα προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, 1/4 του γλυκού πιπέρι και ανακατεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα.
- Προσθέτουμε τα αυγά, λίγο αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε το τηγανάκι και το βάζουμε στο φούρνο για 7-10, λεπτά ανάλογα με το πόσο καλά θέλουμε να είναι τα αυγά μας γινωμένα.
- Βγάζουμε το τηγανάκι και προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιανδρο και την καυτερή σάλτσα μας.