• Σορμπέ Καρπούζι

    Σορμπέ Καρπούζι

    Υλικά

    100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    170 γρ. γλυκόζη
    60ml χυμός λάιμ
    3 φύλλα φρέσκιας μέντας
    1300 γρ. καρπούζι κομμένο σε κομμάτια

     

    Προετοιμασία

    Ετοιμάστε το σιρόπι. Ρίξτε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τον χυμό λάιμ και τα φύλλα μέντας. Τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει ελαφρά το σιρόπι. Κατόπιν βγάλτε το από την φωτιά και αφήστε το στην άκρη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να κρυώσει για περίπου 20′.

    Καθαρίστε και κόψτε το καρπούζι σε κομμάτια. Αφαιρέστε τους σπόρους και βάλτε τα στο μπλέντερ. Πολτοποιήστε τα και στη συνέχεια ρίξτε σιγά-σιγά το σιρόπι μέσα στο μπολ με τον πουρέ καρπουζιού, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Αδειάστε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες ώστε να παγώσει.

    Πηγή: thinkdrops

    You have Successfully Subscribed!