• Σορμπέ φράουλα

    Σορμπέ φράουλα

    Υλικά

    2 κούπες καστανή ζάχαρη
    2 κούπες νερό
    4 κεσεδάκια φράουλες, κομμένες και καθαρισμένες
    1/4 ένα τέταρτο της κούπας φρέσκο-στημένο λεμόνι
    1/2 μισή κούπα σιρόπι καλαμποκιού

    Προετοιμασία:
    Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε μεσαίο τηγάνι, ανακατεύουμε τις 2 κούπες νερό με την καστανή ζάχαρη. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 3 λεπτά! Μετά τα μετακινείτε από το μάτι της κουζίνας και τα αφήνετε να κρυώσουν.

    Στο μπλέντερ χτυπάτε τις φράουλες με το φρέσκο χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει πουρές. Αν θέλετε το περνάτε από σουρωτήρι για να αφαιρεθούν οι περισσότεροι σπόροι της φράουλας.

    Αφού έχουν περάσει τουλάχιστον 30-40 λεπτά και έχει κρυώσει τελείως το νερό με τη ζάχαρη, τα αναμιγνύουμε τώρα με τις φράουλες, το λεμόνι και το σιρόπι. Βάζουμε το μίγμα σε παγωτομηχανή και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

    Δοκιμάστε το μετά από 1 ώρα τουλάχιστον. Καλή σας απόλαυση!