• Τραχανάς με Κοπανιστή

    Τραχανάς με Κοπανιστή

    Υλικά

    2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ψιλά καρέ
    1 – 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
    450 ml χυμός ντομάτας
    800 ml νερό
    1/2 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
    1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς ξινός

    Προετοιμασία:

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 – 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το νερό και τη ζάχαρη.
    Οταν πάρουν βράση, ρίχνουμε λίγο-λίγο τον τραχανά, ανακατεύοντας συνεχώς. Οταν το μείγμα αρχίσει να βράζει πάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
    Τέλος, προσθέτουμε 2 κουταλιές κοπανιστή, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με ψωμί. Αν δεν βρούμε κοπανιστή, ταιριάζει να βάλουμε φέτα ή μπλε τυρί.
     

    Πηγή: gastronomos.gr

    You have Successfully Subscribed!