Ψωνίστε online!

eshop
  • Μικρά μυστικά για όνειρα γλυκά!

    Μικρά μυστικά για όνειρα γλυκά!

    – Δεν προσλαμβάνουμε καφεΐνη για αρκετές ώρες πριν από τον ύπνο. Η καφεΐνη παραμένει στον οργανισμό για 3-5 ώρες!
    – Καταναλώνουμε το τελευταίο γεύμα τουλάχιστον 3 ώρες πριν από τον ύπνο. Στο δείπνο αποφεύγουμε τις μεγάλες ποσότητες φαγητού και τις δύσπεπτες τροφές, όπως τα λιπαρά ή πικάντικα εδέσματα. Η κατανάλωση γάλακτος ή χαλαρωτικών ροφημάτων βοηθάει!
    – Αποφεύγουμε τη νικοτίνη, που θέτει τον οργανισμό σε κατάσταση διέγερσης.
    – Αποφεύγουμε την έντονη γυμναστική κατά τις νυχτερινές ώρες. Η άσκηση είναι καλό να προηγείται τουλάχιστον τρεις ώρες του ύπνου, καθώς ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος και απαιτούνται περίπου 6 ώρες για να επανέλθει στο φυσιολογικό. Η απογευματινή γυμναστική θεωρείται ιδανική για έναν καλό ύπνο!
    – Κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο πριν από τον ύπνο.
    – Κάνουμε γυμναστική γιόγκα ή πιλάτες, που βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου. Το να συγκεντρωνόμαστε στον ρυθμό της αναπνοής μας όσο προσπαθούμε να κοιμηθούμε αποτελεί ένα καλό νανούρισμα.
    – Ελέγχουμε αν το στρώμα ή το μαξιλάρι ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σώματός μας.
    Σημειώστε, επίσης, ότι σημαντικό ρόλο για έναν καλό ύπνο διαδραματίζει η «ρουτίνα» στο… ραντεβού με το κρεβάτι μας. Εάν ξαπλώνουμε καθορισμένες ώρες για να κοιμηθούμε, βοηθάμε τον οργανισμό μας να ξεκουραστεί. Σε κάθε περίπτωση, αρνητικά αποτελέσματα έχει ο μεταμεσονύκτιος ύπνος. Ιδανικές ώρες για να… την πέσουμε είναι από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 12!

    (με πληροφορίες από το Έθνος)

    mykonosOnly
    × espa