Ψωνίστε online!

eshop
  • Μπισκότα σοκολάτας με macadamia

    Μπισκότα σοκολάτας με macadamia

    Υλικά

    90 γρ. σοκολάτα γάλακτος 40% περιεκτικότητα σε κακάο
    90 γρ. σοκολάτα gianduja
    300 γρ. σοκολάτα 70% περιεκτικότητα σε κακάο
    90 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε κύβους
    150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    150 γρ. macadamia, χοντροκομμένα

    Διαδικασία

    1. Προθερµάνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Τοποθετήστε σε δύο λαµαρίνες αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος. Βάλτε τη σοκολάτα γάλακτος και τη λευκή σοκολάτα πάνω σε ένα ξύλο κοπής και µε ένα µεγάλο µαχαίρι κόψτε τις σε ακανόνιστα κοµµάτια. Ρίξτε τα σε ένα µπολ. Κόψτε τα 200 γρ. από τη µαύρη σοκολάτα σε µεγάλα κοµµάτια των 2 εκ. και αφήστε τα στην άκρη.

    2. Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση και εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους (διαδικασία µπεν µαρί). Βάλτε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά. Ρίξτε την υπόλοιπη µαύρη σοκολάτα στο µπολ και ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσει και να γίνει λεία. Κατόπιν βγάλτε το µπολ από την κατσαρόλα και προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατέψτε µε τη σπάτουλα. Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά, ώστε να ενσωµατωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια ρίξτε µέσα στο µείγµα τα κοµµάτια της λευκής σοκολάτας, της σοκολάτας γάλακτος και τα macadamia και ανακατέψτε ξανά.

    3. Με ένα μεγάλο κουτάλι φτιάξτε 12 μπισκότα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Κατόπιν τοποθετήστε τα κοµµάτια της µαύρης σοκολάτας και πιέστε τα ελαφρά επάνω στα µπισκότα.

    4. Ψήστε τα στη µεσαία σχάρα για 12′ µέχρι να πάρουν χρώµα. Έπειτα βγάλτε τις λαµαρίνες από το φούρνο και αφήστε τα µπισκότα να κρυώσουν επάνω στο χαρτί.

    πηγή: thinkdrops

    mykonosOnly
    × espa