Ψωνίστε online!

eshop
 • 4 φανταστικές χρήσεις της μπύρας

  4 φανταστικές χρήσεις της μπύρας

  Ιδίως το καλοκαίρι, μια κρύα μπύρα φαντάζει ιδανική επιλογή για να δροσιστούμε! Έχετε αναρωτηθεί, όμως, πώς αλλιώς μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε;

  ✔ Ενισχύστε τα μαλλιά σας

  Η βιταμίνη Β και τα φυσικά σάκχαρα που περιέχονται στη μπύρα δίνουν στα μαλλιά λάμψη, ενώ παράλληλα δρουν ως φυσική λοσιόν που αυξάνει την ανθεκτικότητα και τη ζωτικότητα τους. Ρίξτε ένα φλιτζάνι μπύρα σε ένα ποτήρι και αφήστε το να ξεθυμάνει και να ζεσταθεί. Σαπουνίστε και ξεπλύνετε τα μαλλιά όπως συνήθως και στη συνέχεια ρίξτε τη μπύρα στα μαλλιά σας. Αφήστε για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.

  ✔ Νικήστε τους επίμονους λεκέδες

  Ρίξτε μπύρα στην περιοχή του λεκέ, αφήστε να ποτίσει, να στεγνώσει και επαναλάβετε. Πριν τη χρήση δοκιμάστε σε μια μικρή –μη ορατή– περιοχή και αφήστε το να στεγνώσει. Αν όλα πάνε καλά, τότε συνεχίστε με τον λεκέ!

  ✔ Μαρινάρετε το κρέας και τα μανιτάρια

  Η μπύρα είναι ελαφρώς όξινη και λειτουργεί ως «μαλακτικό». Χρησιμοποιήστε μια πλούσια σε γεύση μπύρα, όπως η κριθαρένια, κάντε μερικές τρύπες στο κρέας ή τα μανιτάρια, προσθέστε οποιαδήποτε άλλα βότανα ή μπαχαρικά, και αφήστε τα να μαριναριστούν στο ψυγείο για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα.

  ✔ Γυαλίστε τα μεταλλικά αντικείμενα

  Λόγω της λεπτής οξύτητάς της η μπύρα μπορεί να δώσει λάμψη στο μέταλλο. Δοκιμάστε σε ένα σημείο που δεν είναι ορατό και στη συνέχεια βρέξτε ένα μαλακό πανί με μπύρα και τρίψτε!

   

  mykonosOnly
  × espa