Ψωνίστε online!

eshop
  • Σοκολατόπιτα με Φράουλες

    Σοκολατόπιτα με Φράουλες

    Υλικά

    Για το κέικ
    350 γρ. ζάχαρη άχνη
    230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    180 γρ. κακάο σκόνη
    5 γρ. μπέικιν πάουντερ
    5 γρ. μαγειρική σόδα
    5 γρ. αλάτι
    2 αυγά μεγάλου μεγέθους (120 γρ.)
    130 ml ξινόγαλα
    100 γρ. τυρί κρέμα
    5 ml ξύδι λευκό
    170 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
    10 ml εκχύλισμα βανίλιας
    100 ml έτοιμο ρόφημα σοκολάτας, χλιαρό

    Για το σιρόπι φράουλας
    300 ml. νερό
    200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    100 γρ. κακάο σκόνη
    30 ml μπράντι
    20 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

    Για τις φράουλες
    400 γρ. φράουλες καθαρισμένες και πλυμένες, κομμένες στα 4
    10 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
    16 γρ. ζάχαρη άχνη
    20 ml μπράντι

    Για το γαρνίρισμα
    100 ml κρέμα βαλσαμικού ξυδιού

    Προετοιμασία

    Ετοιμάστε το κέικ. Κοσκινίστε σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ρίξτε στον κάδο του μίξερ, τη ζάχαρη, τα κοσκινισμένα αλεύρια, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Έπειτα προσθέστε στον κάδο τα αυγά, το τυρί κρέμα, το ξινόγαλα, το λιωμένο βούτυρο, το ρόφημα σοκολάτας, το εκχύλισμα βανίλιας και τη μαγειρική σόδα λιωμένη στο ξύδι. Χτυπήστε το μείγμα με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) για 3′ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αλείψτε με βούτυρο ένα πυρίμαχο ταψί μεγέθους 22 x 35 εκ. και πασπαλίστε το με αλεύρι. Αδειάστε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ στο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα την επιφάνειά του με μια σπάτουλα σιλικόνης. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και ψήστε το κέικ για 30 – 35′ στην προτελευταία σχάρα, στις αντιστάσεις. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει για 15′. Κόψτε το σε κομμάτια.

    Ετοιμάστε το σιρόπι σοκολάτας. Βάλτε σε μια μεσαία κατσαρόλα το νερό, το κακάο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μπράντι. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε το μείγμα να βράσει για 7′ μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Περιχύστε το κέικ, που έχει ήδη κρυώσει, με το καυτό σιρόπι σοκολάτας. Αφήστε το κέικ να σταθεί για 1 ώρα, μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι.

    Σοτάρετε τις φράουλες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε το βούτυρο και βάλτε το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις φράουλες και σοτάρετε για 4′ λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και αποσύρετέ τις από τη φωτιά.Τέλος, σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το μπράντι, τις φράουλες και τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Γαρνίρετε την κρέμα βαλσαμικού ξυδιού και σερβίρετε.

    Πηγή: thinkdrops

    mykonosOnly
    × espa