Ψωνίστε online!

eshop
  • Pomme rosti

    Pomme rosti

    Το pomme rosti έχει καθιερωθεί παραδοσιακά ως ελβετικό πρωινό. Η δικιά μας εναλλακτική είναι με φέτα, αυγά και λουκάνικα!

    Υλικά για 4 άτομα

    700 γρ. πατάτες
    125 γρ. βούτυρο λιωμένο
    150 γρ. τυρί κρέμα
    Άνηθο
    Φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα
    Αλάτι
    Πιπέρι

    Εκτέλεση

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
    2. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Με ένα ρεντέ, τρίβουμε τις πατάτες από τη χοντρή μεριά του τρίφτη.
    3. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και ξεπλένουμε πολύ καλά με άφθονο παγωμένο νερό, έως ότου το δούμε να γίνεται διάφανο. Αυτό το στάδιο βοηθάει τις πατάτες να γίνουν πιο τραγανές επειδή φεύγει όλο το περίσσιο άμυλό τους και συνεπώς γίνονται και πιο υγιεινές διατροφικά. Τις βάζουμε να στραγγίσουν από τα πολλά νερά, απλώνοντάς τες σε μια βαμβακερή πετσέτα και πιέζοντάς τες καλά, εάν δεν έχουμε το χρόνο να περιμένουμε να στραγγίξουν από μόνες τους.
    4. Έπειτα, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αναμειγνύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι.
    5. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι περίπου 25εκ., το οποίο προσέχουμε να είναι κατάλληλο για το φούρνο, απλώνουμε τις πατάτες ομοιόμορφα και τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 7 λεπτά. Εάν δεν έχουμε τηγάνι, παίρνουμε μια κατσαρόλα στο ίδιο μέγεθος.
    6. Μόλις δούμε πως οι πατάτες έχουν ψηθεί ελαφρά από κάτω και έχουν γίνει μια μάζα, τις τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά έως ότου τις δούμε να χρυσαφίζουν. Τις γυρνάμε και από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή έως ότου γίνουν κριτσανιστές και αποκτήσουν το επιθυμητό χρώμα.
    7. Μόλις είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
    8. Ελβετικά, σερβίρεται με κρεμ φρες και σχοινόπρασο. Στη δικιά μας εκδοχή το τυρί κρέμα, ο άνηθος και το φρέσκο κρεμμυδάκι είναι εξίσου νόστιμη παραλλαγή σερβιρίσματος – ίσως και καλύτερη.
    9. Κόβουμε σε επιθυμητές μερίδες.

    Δεν ξεχνάμε να φτιάξουμε και από ένα αυγό μάτι φουλ μελάτο, στον καθένα!

    Πηγή: thinkdrops

    mykonosOnly
    × espa