Ψωνίστε online!

eshop
  • Μπουτάκια κοτόπουλου Oktoberfest

    Μπουτάκια κοτόπουλου Oktoberfest

    Υλικά

    8 μπουτάκια κοτόπουλο
    2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε λεπτές φέτες
    330ml. μπύρα lager
    2 κ.σ. μουστάρδα dijon
    1 κ.σ. σόγια σος
    2 κ.σ. μέλι
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κλωναράκι θυμάρι
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Προετοιμασία:

    1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και τοποθετήστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώστε τα μπουτάκια και βάλτε τα στο τηγάνι γυρνώντας τα απο όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Αφαιρέστε τα μπουτάκια από το τηγάνι και διατηρήστε τα ζεστά.
    2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε τα κρεμμύδια που έχετε κόψει σε ροδέλες και ανακατέψτε απαλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Δυναμώστε τη φωτιά και προσθέστε τη μπύρα και τη σόγια σος. Ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ξύνοντας και τον πάτο του τηγανιού για να ενσωματώσετε τα υπολείμματα από το κοτόπουλο. Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το μέλι και τη μουστάρδα και προθέστε τα στο τηγάνι. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 1′-2′ ώστε να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε τα μπουτάκια κοτόπουλου και κατεβάστε από τη φωτιά.
    3. Βάλτε το κοτόπουλο σε μαγειρική σακούλα ψησίματος, προσθέστε το θυμάρι και κλείστε την άκρη της. Κάντε 2-3 τρυπούλες με οδοντογλυφίδα στη σακούλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20′.

     

      Πηγή: thinkdrops.gr

    mykonosOnly
    × espa