• Η απόλυτη γαριδομακαρονάδα με ούζο

    Η απόλυτη γαριδομακαρονάδα με ούζο

    Υλικά

    • 8 μεγάλες γαρίδες
    • 250 γρ. μακαρόνια (λιγκουίνι)
    • 2 ώριμες ντομάτες (κομμένες σε κυβάκια)
    • 200 γρ. χυμό ντομάτας
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
    • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
    • 1 ποτήρι κρασιού ούζο
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κύβο λαχανικών
    • Αλάτι, πιπέρι
    • 1 φύλλο δάφνης
    • Λίγο μαϊντανό (για το τελείωμα)

    Εκτέλεση

    Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Στη συνέχεια, αφού πάρουν χρώμα, βάζουμε τις γαρίδες και τη δάφνη. Έπειτα σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Τέλος, προσθέτουμε τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, τον κύβο λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.

    Οι γαρίδες χρειάζονται λίγο βράσιμο για να αναδειχτεί η γεύση τους, οπότε γύρω στα 8 λεπτά τις αφαιρούμε από το σκεύος μας. Όταν τις αφαιρέσουμε πρέπει να είναι μαλακές και να κόβονται εύκολα. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά ακόμα, ανάλογα με το πώς θέλουμε να είναι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.

    Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό. Όταν βράσει καλά, ρίχνουμε αλάτι και προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντάς τα. Βράζουμε τα μακαρόνια όσα λεπτά αναγράφει η συσκευασία (τη μικρότερη διάρκεια, ώστε να γίνουν al dente).

    Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα μας. Για να γίνει το φαγητό μας πιο αρωματικό, προσθέτουμε κατά το σερβίρισμα λίγο μαϊντανό επάνω από τη σάλτσα μας.

    Το καλοκαιρινό αυτό γεύμα ταιριάζει με ένα ποτήρι ούζο. Θα βρείτε πολλές επιλογές στα Flora Super Markets!

    Καλή όρεξη!

     

    mykonosOnly