• Αυγά Benedict με αβοκάντο και προσούτο

    Αυγά Benedict με αβοκάντο και προσούτο

    Υλικά

    (για 2 άτομα)

    4 αυγά
    1 αβοκάντο
    4 φέτες προσούτο

    Για τα English muffins:
    60 γραμ. βούτυρο
    7 γραμ. αλάτι
    7 γραμ. μαγιά
    1 κουτ. σούπας ζάχαρη
    450 γραμ. φρέσκο γάλα
    450 γραμ. αλεύρι

    Για τη σος Hollandaise:
    300 γραμ. βούτυρο
    2 αυγά
    1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
    1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
    Αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση

    Βήμα 1: Ξεκινάμε με τα ψωμάκια.

    • Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη να λιώσουν μαζί και αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα, τη μαγιά και το αυγό, ανακατεύοντας με σύρμα. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά στην άκρη.
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι και ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, αφήνοντας εν συνεχεία σε ζεστό σημείο για μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει.
    • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και το λαδώνουμε ελαφρά. Βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά τής σούπας για κάθε muffin και τα ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε μεριά.
    • Αφήνουμε να κρυώσουν.

    Βήμα 2: Για τη σος Hollandaise

    • Λιώνουμε το βούτυρο. Μέχρι να λιώσει, χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το ξίδι σε ένα μπολ.
    • Κατεβάζουμε το βούτυρο από τη φωτιά και, όσο είναι καυτό, το ρίχνουμε σιγά σιγά στα αυγά, χτυπώντας συνεχώς με σύρμα.
    • Προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

    Βήμα 3:

    • Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό με 2-3 κουταλιές τής σούπας ξίδι.
    • Βάζουμε τα αυγά σε μικρά μπολάκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά, όταν το νερό βράσει.
    • Ρίχνουμε με προσοχή τα αυγά και τα αφήνουμε για 4 λεπτά.

    Βήμα 4:

    • Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα βάζουμε σ’ ένα πιάτο.
    • Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες, τις οποίες τοποθετούμε προσεκτικά πάνω στα ψωμάκια.
    • Από πάνω τους βάζουμε τα ποσέ αυγά και 3-4 κουταλιές τής σούπας σος Hollandaise (για κάθε μερίδα).
    • Σερβίρουμε με τις φέτες προσούτο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Η LIGHT ΕΚΔΟΧΗ

    Αντικαθιστούμε το μπέικον με καπνιστή γαλοπούλα ή ζαμπόν. Χρησιμοποιούμε γιαούρτι και μικρότερη ποσότητα βουτύρου για τη σος. Όσο για τα αυγά, μπορούμε πάντα να τα ψήσουμε και στον φούρνο.