Ψωνίστε online!

eshop
 • BeQuest: Η γεύση της πολυτέλειας σε ένα ξεχωριστό ελαιόλαδο

  BeQuest: Η γεύση της πολυτέλειας σε ένα ξεχωριστό ελαιόλαδο
  Ήταν το 1912 όταν ο Γιώργος Γεώργαρης, μετανάστης στις Η.Π.Α., αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να πολεμήσει στους Βαλκανικούς Πολέμους. Από τότε έμεινε εδώ. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος του για την παραγωγή ελαιολάδου. Σήμερα, στην ιδιοκτησία της οικογένειας Γεώργαρη βρίσκονται περισσότερα από 2.500 δέντρα της ποκιλίας Μανάκι, στην περιοχή του Μαψού Κορινθίας.

  Τα Προϊόντα

  Για το BeQuest Corinthian, οι ελιές της γνωστής ποικιλίας «Μανάκι» συλλέγονται από τον ιδιόκτητο ελαιώνα της BeQuest στην Τενέα Κορινθίας. Η συγκομιδή γίνεται με το χέρι, για να μην καταστραφεί η ελιά, και η επεξεργασία γίνεται μέσα σε 12 ώρες από τη συγκομιδή. Τα φύλλα και τα κλαδιά αφαιρούνται από τις ελιές μετά από πλύσιμο με κρύο νερό. Έπειτα, οι ελιές συμπιέζονται σε υδραυλικό πιεστήριο χωρίς θέρμανση ή προσθήκη ζεστού νερού και χωρίς χρήση διαλυτών.

  Έτσι παράγεται ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης. Κατά τη διαδικασία της εμφιάλωσης, προστίθεται άζωτο στη γυάλινη φιάλη, ώστε η φρεσκάδα της ελιάς και οι οργανοληπτικές και χημικές ενώσεις του λαδιού να παραμένουν αναλλοίωτες.

  Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για το BeQuest Eklekton, με τη διαφορά ότι παράγεται από ελιές οι οποίες συλλέγονται όταν είναι ακόμη πράσινες και άγουρες.

  Το πιο εκλεκτό προϊόν της οικογένειας είναι το BeQuest Gold – ένα premium εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με βρώσιμες νιφάδες χρυσού 24 καρατίων. Για την παραγωγή του, η οικογένεια Γεώργαρη επέλεξε να συλλέξει ελαιόκαρπους της ποικιλίας «Μανάκι» από τους ιδιόκτητους ελαιώνες της στην Κόρινθο, αποκλειστικά από αιωνόβια δέντρα.

  Από την εποχή των Φαραώ ο χρυσός θεωρούνταν τροφή ικανή να κερδίσει την εύνοια των θεών, ενώ στην αρχαία Κίνα θεωρούνταν φάρμακο και κλειδί για τη νεότητα. Οι Τσάροι στη Ρωσία τον χρησιμοποιούσαν σε όλα τα φαγητά και τις λιχουδιές τους, ως συλλέκτη μικροβίων και δηλητηρίων. Ο χρυσός, άλλωστε, θεωρείται «βιολογικά αδρανής», που σημαίνει ότι περνά μέσα από το πεπτικό σύστημα χωρίς να απορροφηθεί. Γι’ αυτό και η κατανάλωσή του είναι ακίνδυνη.

  Οφέλη για την Υγεία

  Η ιδιαίτερη φροντίδα κατά τη συλλογή των καρπών και η μέθοδος παραγωγής του BeQuest έχουν ως αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά. Οι πολυφαινόλες του ελαιολάδου βοηθούν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες. Το σύμπλεγμα ελαιοκανθάλης, ελαιασίνης και παραγώγων που περιέχει το ελαιόλαδο έχει προστατευτικές ιδιότητες για την υγεία μας και συμβάλλει στην πρόληψη των εμφραγμάτων και στη θεραπεία των φλεγμονών, ενώ πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι θωρακίζει τον ανθρώπινο οργανισμό απέναντι στο Αλτσχάιμερ.

  Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 432/2012, «Ισχυρισμό Υγείας» μπορεί να φέρει μόνο ένα ελαιόλαδο που περιέχει τουλάχιστον 250 mg πολυφαινόλες ανά 1 Kg ελαιολάδου. Το BeQuest υπερβαίνει κατά πολύ αυτό το όριο. Tα ευεργετικά αποτελέσματα διασφαλίζονται με τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη τουλάχιστον 20 γρ. ελαιολάδου.

  Ανακάλυψε το BeQuest στα Flora Super Markets!

   

  mykonosOnly
  × espa