• Cupcakes Χριστουγεννιάτικα Δεντράκια

    Cupcakes Χριστουγεννιάτικα Δεντράκια

    Υλικά

    150 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
    150 γρ. άχνη ζάχαρη
    3 αβγά, χτυπημένα
    150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    1 κ.σ. γάλα

    Για το γλάσο
    200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    250 γρ. ζάχαρη άχνη
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    1 κ.σ. γάλα
    πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

    Για τη διακόσμηση
    “ασημοκούφετα”, αστεράκια από ζάχαρη ή ό,τι άλλο επιθυμείτε!

    Προετοιμασία:

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
    Ζεσταίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη και σκεπασμένη με ύφασμα επιφάνεια, απλώνετε το καθένα από τα δύο μισά σε πάχος περίπου μισού εκατοστού. Κόβετε σε σχήμα δέντρου ή άλλα χριστουγεννιάτικα σχήματα της αρεσκείας σας.
    Σταδιακά ανακατέψτε τα χτυπημένα αβγά εναλλάξ με αλεύρι, για να αποτρέψετε το μείγμα από το να πήξει. Τέλος, προσθέστε τη βανίλια και το γάλα και ανακατέψτε.
    Μοιράστε το μείγμα σε 12 χάρτινες θήκες για μάφιν.
    Ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και να αποκτήσουν ελαστική υφή. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν επάνω στη μεταλλική σχάρα.

    Για το γλάσο:
    Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο με μια κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα ξεκινήστε να κοσκινίζετε μέσα την άχνη ζάχαρη, ανακατεύοντας σταθερά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα. Το γλάσο θα πρέπει να είναι ελαφρύ και κρεμώδες.
    Ανακατέψτε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής μέσα στο γλάσο, για να του δώσετε ένα ομοιόμορφο πράσινο χρώμα.
    Όταν τα cupcakes έχουν κρυώσει εντελώς, φτιάξτε επάνω τους το γλάσο ξεκινώντας από το εξωτερικό του cake και προχωρώντας προς το κέντρο, για να δημιουργηθούν ψηλά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Διακοσμήστε με ασημοκούφετα, αστέρια ή ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε κι ύστερα αφήστε τα για περίπου 30 λεπτά, ώστε το γλάσο να αποκτήσει ένα ελαφρώς τραγανό τελείωμα.