Ψωνίστε online!

eshop
 • Φρούτα: ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ!

  Φρούτα: ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ!
  Πολλές φορές καταναλώνουμε περισσότερους χυμούς αντί για φρούτα, γιατί μας φαίνεται πιο εύκολη η κατανάλωσή τους. Η αλήθεια είναι πως αυτό ισχύει – είναι όμως το ίδιο χορταστική επιλογή;

  Τα φρούτα αποτελούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους από φυτικές ίνες, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στη σάρκα, αλλά και στη φλούδα τους. Αυτό σημαίνει πως η κατανάλωση του φρούτου στην ολόκληρη μορφή του, λόγω των φυτικών ινών του, οδηγεί πιο γρήγορα σε κορεσμό και έτσι καταναλώνουμε λιγότερη ποσότητα.

  Οι χυμοί φρούτων (όπως και οτιδήποτε σε υγρή μορφή) απορροφούνται από τον οργανισμό μας πιο γρήγορα, παράλληλα όμως μας δροσίζουν και μας ενυδατώνουν.

  Έτσι, λοιπόν:

  ✅ Εάν το ζητούμενο είναι να φάμε ένα χορταστικό σνακ που θα μας κρατήσει για αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα μας, τότε καλύτερα να προτιμήσουμε την κατανάλωση φρούτων.

  ✅ Αντίθετα, εάν απλώς θέλουμε κάτι για να μας δώσει ενέργεια και να ενυδατώσει τον οργανισμό μας –ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που ο κίνδυνος αφυδάτωσης είναι μεγαλύτερος–, τότε μπορούμε να καταναλώσουμε ένα χυμό φρούτων. Το ίδιο ισχύει και για τους χυμούς λαχανικών, διότι τα λαχανικά είναι φτωχά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία!

  Στα Flora καλύπτουμε κάθε σας ανάγκη για βιταμίνες ή ενυδάτωση! Στο μανάβικό μας σας περιμένουν τα πιο φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ενώ στα ράφια μας θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από χυμούς φρούτων και λαχανικών για κάθε γούστο!

  Φρούτα: ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ

   

  mykonosOnly
  × espa