• Κοτόπουλο με πορτοκάλι και σύκο

    Κοτόπουλο με πορτοκάλι και σύκο

    Υλικά

    • 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 4 κ.σ. μουστάρδα
    • Χυμό από ένα πορτοκάλι
    • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
    • 1/2 κ.σ. μπαλσάμικο
    • 1 σύκο
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Πάπρικα καυτερή ή γλυκιά

    Εκτέλεση

    Κόβουμε το κοτόπουλο σε 3-4 μικρότερα κομμάτια.

    Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το πορτοκάλι –το χυμό και το ξύσμα–, τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στο μείγμα και προσθέτουμε τα κομμάτια από το σύκο, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.

    Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί το κοτόπουλο για 2 ώρες στο ψυγείο.

    Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και σερβίρουμε σε σαλάτα, με πατάτες τηγανητές ή με ρύζι.

    Extra tip: Μπορούμε να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο στο φούρνο, τοποθετώντας το μαζί με τη μαρινάδα σε ένα μικρό πυρέξ και ψήνοντάς το στους 200°C για 20-30 λεπτά.

    Καλή απόλαυση!

     

    mykonosOnly