• Κοτόπουλο με βερίκοκα και αποξηραμένα δαμάσκηνα

    Κοτόπουλο με βερίκοκα και αποξηραμένα δαμάσκηνα

    Υλικά

    • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (μπούτι) κομμένο σε μπουκιές
    • 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα στα 4
    • 300 γρ. βερίκοκα (κατά προτίμηση φρέσκα, τώρα που είναι η εποχή τους) κομμένα στα 4
    •  1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
    • 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβάκια
    • 1 κ.σ. μέλι
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κύβο κοτόπουλου
    • Χυμό από 1 πορτοκάλι
    • Αλάτι, πιπέρι
    • 1 μικρό κλωνάρι δεντρολίβανο (αλλιώς, 1/2 κ.γ. ξερό δεντρολίβανο)

    Εκτέλεση

    Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Στη συνέχεια βάζουμε τις πιπεριές και αφήνουμε τα υλικά να βγάλουν τα υγρά τους.

    Προσθέτουμε τα σύκα και τα δαμάσκηνα και σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού.

    Έπειτα προσθέτουμε το μέλι, τον κύβο κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο και νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα υλικά μας.

    Αφήνουμε το φαγητό να  βράσει για 20-30 λεπτά (ελέγχοντας αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό).

    Το γεύμα αυτό ταιριάζει με ένα ημίγλυκο λευκό κρασί. Θα βρείτε πολλές επιλογές εξερευνώντας τη μεγάλη γκάμα της κάβας μας!

    Καλή όρεξη!

     

    mykonosOnly