• Κουραμπιέδες σοκολάτας

    Κουραμπιέδες σοκολάτας

    Υλικά

    • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
    • 250 γρ. βούτυρο πρόβειο
    • 50 ml brandy
    • 3 κρόκους αυγών
    • 1 αυγό
    • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 100 γρ. κακάο
    • 1 κ.γ. baking powder
    • 900 γρ αλεύρι μαλακό
    • 250 γρ φουντούκια ψιλοκομμένα
    • ζάχαρη άχνη για το τελείωμα

    Διαδικασία

    Αναμείξτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα και προσθέστε το baking powder. Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το μπράντυ και τα αυγά σταδιακά και συνεχίστε το χτύπημα.

    Προσθέστε το αλεύρι και αναμείξτε το πολύ χωρίς να το δουλέψετε πολύ ώστε οι κουραμπιέδες να γίνουν τραγανοί. Προσθέστε τα φουντούκια και πλάστε στο σχήμα που επιθυμείτε.

    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20′ ανάλογα με το μέγεθος.

    Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη όσο είναι ακόμα ζεστοί.

    Καλή απόλαυση και καλές γιορτές!

    Πηγή: thinkdrops

     

     

    mykonosOnly