• Μακαρονάδα “του ποδαριού”

    Μακαρονάδα “του ποδαριού”

    Υλικά (για 4 άτομα)

    • 500 γρ. μακαρόνια μακριά ή όποια άλλα επιθυμείτε
    • 4 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
    • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
    • 5 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε φέτες (αποφύγετε αυτά της κονσέρβας)
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
    • 1–2 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα το γούστο, ψιλοκομμένο
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 200 γρ. πανσέτα κομμάτι (ζητήστε την από τον κρεοπώλη σας)
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Λίγο θυμάρι ξερό ή φρέσκο
    • Λίγα φύλλα μαντζουράνας
    • 1500 ml ζωμό κότας (εάν δεν έχετε σπιτικό, χρησιμοποιήστε ζωμό έτοιμο σε κύβους και αραιώστε τον σε ζεστό νερό σύμφωνα με τις αναλογίες του)
    • 100 ml κρέμα γάλακτος
    • Κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ή μια μεγάλη κατσαρόλα. Κόβουμε την πανσέτα σε κυβάκια και τα σοτάρουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, σοτάρουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Έπειτα, απλώς βάζουμε στη μέση της κατσαρόλας τα μακαρόνια και όλα τα υπόλοιπα υλικά γύρω γύρω, εκτός από το κεφαλοτύρι.

    Αλατίζουμε με φειδώ, διότι στο τέλος θα προσθέσουμε και το κεφαλοτύρι, ρίχνουμε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σκεπάζουμε. Σταδιακά ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε όσο χρόνο αναγράφουν τα ζυμαρικά στη συσκευασία (συνήθως τα μακριά δεν θέλουν περισσότερο από 12 λεπτά).

    Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι και κεφαλοτύρι.

    → Φυσικά, αντί για κεφαλοτύρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τυρί της αρεσκείας σας! Στα Flora Super Markets θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από ελληνικά και ξένα τυριά, που καλύπτουν όλα τα γούστα!

    Καλή σας όρεξη!

    Πηγή: thinkdrops

    You have Successfully Subscribed!