• Μυκονιάτικη τυρόπιτα με τυροβολιά

    Μυκονιάτικη τυρόπιτα με τυροβολιά

    Υλικά

    • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
    • 500 γρ. τυροβολιά
    • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
    • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
    • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 4 αυγά
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

    Σε ένα μπολ τρίβουμε με τα χέρια μας την τυροβολιά και προσθέτουμε τα 3 από τα 4 αυγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κρεμμύδι ψιλοκομμένα.

    Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τον άνηθο και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα.

    Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις περίπου 30×40 εκ. Στρώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα.

    Έπειτα προσθέτουμε τη γέμιση, απλώνοντάς την ομοιόμορφα.

    Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, και πάλι βουτυρώνοντάς τα. Διπλώνουμε στριφτά προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και χαράζουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια (ή τρίγωνα, αν χρησιμοποιούμε στρογγυλό ταψί). Περιχύνουμε και αλείφουμε με το τελευταίο μας αυγό.

    Ψήνουμε στο φούρνο μας στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι η πίτα μας να πάρει χρώμα.

    Καλή όρεξη!

     

    Tip: για μικρότερο ταψί, χρησιμοποιήστε λιγότερα αυγά.

     

    Βρείτε στα Flora

     

    🧀 Αμέτρητα είδη τυριών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου!

    🍅 Τα πιο φρέσκα λαχανικά.