Ψωνίστε online!

eshop
 • Οδοντόβουρτσα: Κάθε πότε να την αλλάζουμε;

  Οδοντόβουρτσα: Κάθε πότε να την αλλάζουμε;

  Η τακτική αλλαγή της οδοντόβουρτσάς μας είναι σημαντική για πολλούς βασικούς λόγους που σχετίζονται με τη διατήρηση της στοματικής υγείας και υγιεινής! Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί:

  1. Συσσώρευση βακτηρίων: Με την πάροδο του χρόνου, οι οδοντόβουρτσες μπορούν να συσσωρεύσουν βακτήρια, μύκητες και άλλους μικροοργανισμούς. Η χρήση οδοντόβουρτσας με υψηλό βακτηριακό φορτίο μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο στοματικών λοιμώξεων και άλλων προβλημάτων υγείας.

  2. Φθαρμένες τρίχες: Οι τρίχες σε μια οδοντόβουρτσα φθείρονται με την τακτική χρήση, συνήθως μέσα σε τρεις έως τέσσερις μήνες. Οι φθαρμένες τρίχες είναι λιγότερο αποτελεσματικές στην αφαίρεση της πλάκας και των σωματιδίων τροφής από τα δόντια και τα ούλα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο τερηδόνας, ουλίτιδας και άλλων οδοντικών προβλημάτων.

  3. Κίνδυνος μόλυνσης: Οι οδοντόβουρτσες μπορεί να μολυνθούν με μικρόβια από το περιβάλλον, ιδιαίτερα εάν φυλάσσονται κοντά σε τουαλέτα. Η αντικατάσταση της οδοντόβουρτσας βοηθά στην ελαχιστοποίηση αυτού του κινδύνου.

  4. Ανάρρωση από ασθένειες: Μετά από μια ασθένεια, ειδικά κάποια που αφορά το στόμα ή το λαιμό μας, είναι σημαντικό να αντικαταστήσουμε την οδοντόβουρτσά μας. Αυτό βοηθά στην αποφυγή της πιθανότητας να μολυνθούμε ξανά με τα ίδια μικρόβια και υποστηρίζει την ταχύτερη ανάρρωση.

  5. Υγεία των ούλων: Η χρήση μιας οδοντόβουρτσας με ξεφτισμένες ή σπασμένες τρίχες μπορεί να είναι σκληρή για τα ούλα, ενδεχομένως να οδηγήσει σε ερεθισμό ή τραυματισμό. Οι φρέσκες, μαλακές τρίχες είναι πιο ήπιες και πιο αποτελεσματικές στη διατήρηση υγιών ούλων.

  Αλλάζοντας τακτικά την οδοντόβουρτσά μας, διασφαλίζουμε ότι παραμένει αποτελεσματική στη διατήρηση της στοματικής υγιεινής, στη μείωση του κινδύνου λοιμώξεων και στην προαγωγή της συνολικής οδοντικής υγείας. Οι οδοντίατροι συνιστούν γενικά να αντικαθιστούμε την οδοντόβουρτσά μας κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες ή ακόμα και νωρίτερα, εάν οι τρίχες ξεφτίσουν ή μετά την ανάκαμψη από κάποια ασθένεια.

  Στα Flora Super Markets θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες και άλλα είδη στοματικής υγιεινής, για κάθε περίπτωση και προτίμηση!

   

  mykonosOnly
  × espa