Ψωνίστε online!

eshop
 • 4+1 οφέλη του κόκκινου κρασιού!

  4+1 οφέλη του κόκκινου κρασιού!
  Το κρασί, ειδικά το κόκκινο, έχει μελετηθεί εκτενώς για πολλά χρόνια με εντυπωσιακά ευρήματα, που υποδηλώνουν ότι συμβάλλει σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, στην προστασία έναντι ορισμένων μορφών καρκίνου, στη βελτίωση της ψυχικής υγείας και της καρδιακής λειτουργίας.

  Επισημαίνουνε πως όλα τα οφέλη για την υγεία που αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο ισχύουν για κατανάλωση… με μέτρο!

  1) Μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης

  Ερευνητές από πανεπιστήμια στην Ισπανία συγκέντρωσαν στοιχεία για 2.683 άνδρες και 2.822 γυναίκες ηλικίας από 55 έως 80 ετών, για μια περίοδο επτά ετών. Διαπίστωσαν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που έπιναν 2-7 ποτήρια κρασί την εβδομάδα είχαν λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με κατάθλιψη.

  2) Προλαμβάνει τον καρκίνο του εντέρου

  Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Leicester ανέφεραν στο 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τη Ρεσβερατρόλη και την Υγεία ότι η τακτική, με μέτρο κατανάλωση κόκκινου κρασιού μπορεί να μειώσει το ποσοστό των όγκων στο έντερο κατά περίπου 50%.

  3) Είναι αντιγηραντικό

  Σύμφωνα με έρευνα, το κόκκινο κρασί οφείλει τις αντιγηραντικές του ιδιότητες στη ρεσβερατρόλη, μια ένωση που προέρχεται από τη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών. Μια άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου διαπίστωσε ότι οι προκυανιδίνες, ενώσεις που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί, διατηρούν τα αιμοφόρα αγγεία υγιή και είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής που απολαμβάνουν οι άνθρωποι στη Σαρδηνία και στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας.

  4) Προλαμβάνει τον καρκίνο του μαστού

  Κάποιες ουσίες στη φλούδα και στους σπόρους των κόκκινων σταφυλιών μειώνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων, ενώ αυξάνουν την τεστοστερόνη σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες – κάτι που μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι δεν είναι απλά το κόκκινο κρασί που έχει τις ευεργετικές ενώσεις, αλλά η πρώτη ύλη: το κόκκινο σταφύλι. Προτείνουν πως όταν οι γυναίκες σκέφτονται ποιο αλκοολούχο ποτό να καταναλώσουν, είναι καλύτερο να προτιμούν το κόκκινο κρασί. Η μελέτη εξέπληξε πολλούς ερευνητές. Οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού – αλλά με το κόκκινο κρασί συμβαίνει το αντίθετο!

  5) Προλαμβάνει την άνοια

  Μια ομάδα από το Ιατρικό Κέντρο του Loyola University διαπίστωσε ότι η πρόσληψη κόκκινου κρασιού με μέτρο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας. Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές συγκέντρωσαν και ανέλυσαν στοιχεία πολλών προηγούμενων ετών. Οι ερευνητές εξήγησαν ότι η ρεσβερατρόλη μειώνει την ακαμψία των αιμοπεταλίων, κάτι που βοηθά στο να μείνουν τα αιμοφόρα αγγεία ανοιχτά και ευέλικτα. Έτσι διατηρείται καλή παροχή αίματος προς τον εγκέφαλο. Τόσο τα λευκά όσο και τα κόκκινα κρασιά περιέχουν ρεσβερατρόλη, αλλά το κόκκινο κρασί έχει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά, που οφείλονται στην μεγάλη περιεκτικότητα της φλούδας των κόκκινων σταφυλιών σε αυτή την ουσία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η με μέτρο κατανάλωση κόκκινου κρασιού οδήγησε σε 23% χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας, σε σύγκριση με ανθρώπους που σπάνια ή ποτέ δεν κατανάλωσαν το αλκοολούχο ποτό.

  via

  ➧ Κάντε ένα πολύτιμο δώρο στη υγεία σας και εντάξτε το κόκκινο κρασί στο καθημερινό σας πρόγραμμα! Επισκεφθείτε την κάβα των Flora και ανακαλύψτε τη μεγαλύτερη συλλογή ετικετών κρασιών στη Μύκονο!

  mykonosOnly
  × espa