Ψωνίστε online!

eshop
 • Πώς να ξεχωρίσετε εύκολα τον κρόκο από το ασπράδι

  Πώς να ξεχωρίσετε εύκολα τον κρόκο από το ασπράδι
  Πολλές είναι οι συνταγές –κυρίως γλυκών– που απαιτούν να προσθέσουμε μόνο το ασπράδι ή μόνο τον κρόκο του αυγού. Ξέρετε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό εύκολα;

  Σας παρουσιάζουμε 4+1 έξυπνους και γρήγορους τρόπους για να ξεχωρίσετε τον κρόκο από το ασπράδι, με αντικείμενα που έχετε σίγουρα στην κουζίνα σας:

  1. Με πλαστικό μπουκάλι

  Σπάστε προσεκτικά το αυγό και αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα πιάτο. Πάρτε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι και πιέστε ελαφρά, ακριβώς πάνω από τον κρόκο. Η πίεση του αέρα θα κάνει τον κρόκο να μεταφερθεί εύκολα μέσα στο μπουκάλι και θα έχετε κάνει το διαχωρισμό πιο εύκολα από ποτέ!

  2. Με τρυπητή κουτάλα

  Πάνω από το πιάτο που θέλετε να σπάσετε το αυγό, κρατήστε μια τρυπητή κουτάλα και σπάστε το αυγό πάνω σε αυτή. Το ασπράδι του αυγού θα περάσει από τις τρύπες στο πιάτο ενώ ο κρόκος θα παραμείνει στην κουτάλα. Κάποιες φορές, οι απλές λύσεις είναι και οι πιο αποτελεσματικές!

  Πώς να ξεχωρίσετε εύκολα τον κρόκο από το ασπράδι

  3. Με το κέλυφος του αυγού

  Σπάστε προσεκτικά το αυγό και μεταφέρετε το περιεχόμενο από το μισό κέλυφος στο άλλο εναλλάξ, αφήνονας μικρό κενό ενδιάμεσα ώστε να χύνεται σιγά σιγά το ασπράδι σε ένα πιάτο που θα έχετε τοποθετήσει από κάτω. Στο τέλος, θα έχει μείνει στο κέλυφος μόνο ο κρόκος!

  4. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας

  Σίγουρα όχι ο πιο καθαρός τρόπος, αφού θα χρειαστεί να πλυθείτε μετά – αλλά μπορεί κάποιος να βρει αυτή τη μέθοδο πιο αποτελεσματική! Αδειάστε με προσοχή το περιεχόμενο του αυγού στην ανοιχτή σας παλάμη και κάντε ό,τι θα κάνατε και με τον τρίτο τρόπο: εναλλάξ, μεταφέρετε το αβγό από το ένα χέρι στο άλλο, αφήνοντας το ασπράδι να χυθεί ανάμεσα από τα δάχτυλά σας.

  Δείτε το βίντεο με τις τέσσερις αυτές μεθόδους:

  ⭐ BONUS tip: Με χωνί λαδιού

  Πάνω από το πιάτο που θέλετε να σπάσετε το αυγό, κρατήστε ένα χωνί λαδιού – ίσως χρειαστείτε τη βοήθεια ενός δεύτερου ατόμου. Σπάστε το αυγό μέσα στο χωνί λαδιού. Το ασπράδι θα περάσει μέσα από το χωνί λαδιού ενώ ο κρόκος όχι!

   

  mykonosOnly
  × espa