Ψωνίστε online!

eshop
 • Πώς θα διαλέξω το ιδανικό αντιηλιακό;

  Πώς θα διαλέξω το ιδανικό αντιηλιακό;
  Η αλήθεια είναι ότι η αγορά είναι γεμάτη από πολλά διαφορετικά αντιηλιακά, πώς όμως θα διαλέξουμε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μας;

  Σημαντικό κριτήριο της επιλογής μας πρέπει να είναι ο χρωματικός τόνος της επιδερμίδας μας (πόσο ανοιχτόχρωμοι ή όχι είμαστε). Οι πιο σκούρες επιδερμίδες δεν έχουν ανάγκη από έναν πολύ μεγάλο δείκτη προστασίας –όχι φυσικά πως αν το χρησιμοποιήσουν θα έχουν κάποιο πρόβλημα– ενώ αντίθετα οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούν αντιηλιακά με υψηλό δείκτη SPF.

  Τι σημαίνει ο δείκτης SPF (sun protection factor);

  Ο δείκτης μάς δείχνει το βαθμό προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία και το για πόσο χρονικό διάστημα μας προφυλάσσει το κάθε αντιηλιακό. Αν, για παράδειγμα, το δέρμα μας πάθαινε έγκαυμα μετά από 10 λεπτά χωρίς προστασία, ένα αντιηλιακό με δείκτη 30 κάνει αυτό το χρονικό διάστημα 30 φορές μεγαλύτερο (300 λεπτά). Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα αντιηλιακό δεν μας προστατεύει 100% από τις ηλιακές ακτίνες – όσο όμως ανεβαίνει ο δείκτης SPF για τόση περισσότερη ώρα είμαστε προστατευμένοι. Επίσης, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είναι ασφαλές να καθόμαστε 300 λεπτά (5 ώρες) χωρίς να ξαναβάλουμε αντιηλιακό, ιδίως αν ένα μέρος του φεύγει με το νερό της θάλασσας ή με τον ιδρώτα. Επομένως, καλό είναι να αλειφόμαστε τακτικά, ανά 1-2 ώρες, για τη μέγιστη προστασία.

  Πότε πρέπει να βάλω αντιηλιακό;

  Ιδανικά 15-20 λεπτά πριν πάμε στην παραλία θα πρέπει να εφαρμόσουμε το αντιηλιακό μας, ώστε να προλάβει να απορροφηθεί και να μη φύγει από το δέρμα μας μπαίνοντας στη θάλασσα. Ανάλογα με το δείκτη, επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή του αντιηλιακού μας.

  Ποια υφή αντιηλιακού είναι η καλύτερη;

  Τα αντιηλιακά πλέον υπάρχουν σε πολλές διαφορετικές υφές, ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Τα παραδοσιακά αντηλιακά σε μορφή γαλακτώματος αλλά και σε spray είναι ευρέως χρησιμοποιούμενα από όλους. Τα νέας γενιάς αντιηλιακά σε μορφή spray πεπιεσμένου αέρα αποτελούν ιδανική λύση για παιδάκια μικρής ηλικίας, για τα οποία η εφαρμογή του αντιηλιακού δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά και για όσους ασχολούνται με water sports, καθώς είναι πολύ εύκολη η τοποθέτηση χωρίς να λερώνονται τα χέρια με αντηλιακό. Τέλος, τα αντιηλιακά λαδάκια ή βαζάκια με αντιηλιακό σε μορφή gel προτιμώνται συνήθως από εκείνους που επιλέγουν χαμηλό δείκτη προστασίας.

  Μπορώ να κάθομαι στον ήλιο, αφού φοράω αντιηλιακό;

  Ακόμα και αν έχουμε εφαρμόσει το αντιηλιακό μας, η ηλιακή ακτινοβολία είναι επικίνδυνη – ιδιαίτερα τις ώρες 12.00-16.00! Οι ακτίνες του ήλιου προκαλούν σοβαρά προβλήματα στον οργανισμό μας, από πρόωρη γήρανση και ρυτίδες στην επιδερμίδα μας μέχρι μελάνωμα (καρκίνος του δέρματος). Ο λόγος είναι ότι οι ακτίνες του ήλιου περνούν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας μας, προκαλώντας σοβαρές αλλοιώσεις στο DNA των κυττάρων μας.

  ✅ Έχοντας αυτά υπόψη σας, μπορείτε να διαλέξετε το κατάλληλο αντιηλιακό για εσάς! Στα Flora Super Markets θα βρείτε μεγάλη γκάμα αντιηλιακών – όποτε η επιλογή είναι δική σας!  Καλά μπάνια και πάντα παρέα με το αντιηλιακό σας!

   

  mykonosOnly
  × espa