• Πού μπορεί να ξεχάσουμε να βάλουμε αντηλιακό;

  Πού μπορεί να ξεχάσουμε να βάλουμε αντηλιακό;

  Υπάρχουν κάποια σημεία στο σώμα μας που συνήθως τα αμελούμε:

  ΑΥΤΙΑ: είναι ένα από τα πιο εκτεθειμένα σημεία, ειδικά εάν έχετε κοντά ή πιασμένα μαλλιά. Να βάζετε πάντα αντιηλιακό ιδιαίτερα στο πάνω και εξωτερικό μέρος των αυτιών.

  ΧΩΡΙΣΤΡΑ: είναι το σημείο του κεφαλιού το οποίο είναι εντελώς εκτεθειμένο στον ήλιο. Εφαρμόστε αντιηλιακό στο δέρμα της χωρίστρας σας και επίσης ειδικό αντιηλιακό για τα μαλλιά σας.

  ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ: είναι πολύ εύκολο να το παραλείψετε αφού έχετε ήδη εφαρμόσει στα χέρια σας. Σκεφτείτε ότι αρκετές φορές θα ξαπλώσετε με τα χέρια απλωμένα πάνω από το κεφάλι σας, έτσι το εσωτερικό είναι απροστάτευτο εάν δεν έχετε φροντίσει να βάλετε αντιηλιακό και σε αυτό το σημείο.

  ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΟΥΣΕΣ: είναι τα σημεία που αρκετές φορές εμφανίζονται ύποπτες δερματικές αλλοιώσεις γιατί έχουν την πιο άμεση επαφή με τον ήλιο αλλά και την άμμο που αντανακλά τις υπεριώδεις ακτίνες.

  ΜΑΤΙΑ: δεν αρκεί να βάζετε αντιηλιακό μόνο στην περιοχή περιμετρικά των ματιών. Ακόμα και το κινητό βλέφαρο πρέπει να προστατεύεται με ένα ειδικό προϊόν για αυτή την περιοχή.

  ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΙΟ: το ότι το δέρμα σκεπάζεται δε σημαίνει ότι το προστατεύετε τελείως από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Συνεπώς εφαρμόστε αντιηλιακό πριν βγείτε στην παραλία ακόμα κι εκεί που το δέρμα καλύπτεται από το μαγιό.

  ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ: ενώ προσέχετε να είναι όλη η επιφάνεια του προσώπου προστατευμένη με αντιηλιακό, μπορεί να μην εφαρμόζετε περιμετρικά του προσώπου με αποτέλεσμα να έχετε ανεπιθύμητες κοκκινίλες.

  Πηγή: news.gr

  mykonosOnly