Ψωνίστε online!

eshop
 • Πού μπορεί να ξεχάσουμε να βάλουμε αντιηλιακό;

  Πού μπορεί να ξεχάσουμε να βάλουμε αντιηλιακό;
  Το αντιηλιακό είναι απαραίτητο μέτρο προστασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες – και όχι μόνο! Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια σημεία στο σώμα μας που συνήθως τα αμελούμε και ξεχνούμε να τα προστατεύσουμε εφαρμόζοντας αντιηλιακό. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

  1. Τριχωτό της κεφαλής: Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να προστατεύσουν το τριχωτό της κεφαλής τους, ειδικά αν έχουν αρκετά μαλλιά που τους κάνουν να επαναπαύονται. Φορώντας ένα καπέλο ή χρησιμοποιώντας ένα αντιηλιακό σπρέι ειδικά σχεδιασμένο για το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει.

  2. Αυτιά: Οι κορυφές και το πίσω μέρος των αυτιών συχνά ξεχνιούνται, παρόλο που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο. Η εφαρμογή αντιηλιακού στα αυτιά, ειδικά αν έχετε κοντά μαλλιά ή τα μαζεύετε ψηλά, είναι απαραίτητη!

  3. Χείλη: Τα χείλη μπορούν εύκολα να καούν από τον ήλιο, ειδικά αν δεν προστατεύονται επαρκώς. Η εφαρμογή ενός lip balm ή κραγιόν με SPF μπορεί να βοηθήσει στην προστασία τους από τις βλαβερές ακτίνες UV.

  4. Λαιμός: Ο λαιμός είναι συχνά εκτεθειμένος στον ήλιο. Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε αντιηλιακού στο μπροστινό και πίσω μέρος του λαιμού σας.

  5. Χέρια: Τα χέρια μας είναι εκτεθειμένα στον ήλιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν να τους εφαρμόσουν αντιηλιακό. Θυμηθείτε να προστατεύετε την επάνω και την κάτω επιφάνεια των χεριών και των δαχτύλων σας.

  6. Πόδια: Όταν φοράτε σανδάλια ή σαγιονάρες, το επάνω μέρος του πέλματος εκτίθεται απευθείας στον ήλιο. Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε αντιηλιακό σε αυτή την περιοχή, ειδικά αν περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Ας θυμόμαστε ότι το επάνω μέρος του πέλματος και οι πατούσες έχουν άμεση επαφή με τον ήλιο, καθώς και με την άμμο που αντανακλά τις υπεριώδεις ακτίνες.

  7. Κάτω από τα ρούχα: Ακόμα κι αν φοράτε ρούχα που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του δέρματός σας, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι ορισμένα υφάσματα μπορεί να επιτρέπουν να περάσουν κάποιες υπεριώδεις ακτίνες. Εάν περνάτε σημαντικό χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε αντιηλιακό κάτω από τα ρούχα σας –ακόμα και κάτω από το μαγιό– για πρόσθετη προστασία.

  Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, θυμηθείτε: Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε αντιηλιακό σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του σώματός σας, ακόμα και εκείνες που ξεχνιούνται εύκολα!

   

   

  mykonosOnly
  × espa