• Ratatouille λαχανικών με σάλτσα από ταχίνι

    Ratatouille λαχανικών με σάλτσα από ταχίνι

    Υλικά

      • 3 πατάτες
      • 1 πιπεριά κίτρινη
      • 1 πιπεριά πορτοκαλί
      • 2 πιπεριές κόκκινες
      • 2 κρεμμύδια ξερά
      • 3 καρότα
      • 500 γρ. μανιτάρια
      • 8 ραπανάκια (χωρίς τα φύλλα τους)
      • 500 γρ. πράσο
      • 250 γρ. φασολάκια πράσινα
      • 250 γρ. αρακά
      • 250 γρ.μπρόκολο
      • 250 γρ. κουνουπίδι
      • 1/3 ματσάκι μάραθο
      • 1/3 ματσάκι μαιντανό
      • 4 κσ ελαιόλαδο
      • Αλάτι, πιπέρι

    • Θυμάρι
    • Λίγο εστραγκόν
    • 1κσ μουστάρδα

    Για τη σάλτσα από ταχίνι

    • 1 φλιτζάνι ταχίνι
    • 1/2 φλιτζάνι νερό
    • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
    • 1 κ.σ. μουστάρδα
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
    • Λίγο κουρκουμά
    • Αλάτι, πιπέρι
    • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μέτρια κυβάκια και τα βάζουμε σε μία μεγάλη γάστρα ή ταψί, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, εστραγκόν μάραθο, μαϊντανό και μουστάρδα). Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε τη γάστρα ή το ταψί σκεπασμένο για 1 ώρα. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε το σκεύος μας, προσθέτουμε νερό όσο χρειάζεται και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Τέλος, προσθέτουμε και άλλο νερό εάν χρειάζεται και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς με αέρα, για 20 λεπτά.

    Αφού βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, μπορούμε να το σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα από ταχίνι – είτε πάνω από τα λαχανικά είτε δίπλα σαν ένα γευστικό dip!

    Καλή όρεξη!

    Βρείτε τα πιο φρέσκα λαχανικά στο μανάβικο των Flora Super Markets!

     

    mykonosOnly