Ψωνίστε online!

eshop
  • Κυρίως Πιάτα

    « όλες οι συνταγές

    Μπακαλιαροκεφτέδες

    Μπακαλιαροκεφτέδες

    Υλικά 1/2 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο, χωρίς πέτσα, ξεκοκαλισμένο 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο 1/2 μάτσο δυόσμο ψιλοκομμένο 1/2 κούπα κρεμμύδι αφυδατωμένο 1 μεγάλο αυγό 4 μέτριες πατάτες βρασμένες και πατημένες με το πιρούνι 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1/4 κούπας...

    Σκορδομακαρονάδα με Μόστρα

    Σκορδομακαρονάδα με Μόστρα

    Τα σκορδομακάρονα είναι ένα κλασικό ελληνικό νησιώτικο πιάτο, απλό, χορταστικό και άμεσο. Στα περισσότερα νησιά, χρησιμοποιείται τριμμένη ντόπια σκληρή μυζήθρα. Στη Μύκονο, υπάρχει μια εκδοχή του πιάτου αυτού, όπου τα μακαρόνια πασπαλίζονται με τρίμματα από ντόπια...

    Μπακαλιάρος σκορδαλιά

    Μπακαλιάρος σκορδαλιά

    Υλικά για 4 άτομα 500 γρ. μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο 1 κουτάκι μπίρα 200 γρ. αλεύρι μαλακό 2 κ.σ. άνηθο αλάτι και πιπέρι Για τη σκορδαλιά-πέστο: 2 σκελίδες σκόρδο (ή παραπάνω, ανάλογα με το γούστο σας) 6 λιαστές ντομάτες σκουπισμένες από το λάδι τους 5 κ.σ....

    Μακαρονάδα “του ποδαριού”

    Μακαρονάδα “του ποδαριού”

    Υλικά (για 4 άτομα) 500 γρ. μακαρόνια μακριά ή όποια άλλα επιθυμείτε 4 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες 5 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε φέτες (αποφύγετε αυτά της κονσέρβας) 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1–2 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα το...

    Σπαλομπριζόλα με σως βουτύρου και ουίσκι

    Σπαλομπριζόλα με σως βουτύρου και ουίσκι

    Μια πεντανόστιμη συνταγή για την Τσικνοπέμπτη... και όχι μόνο! Οι περισσότεροι λάτρεις του κρέατος εκτιμούν δεόντως μια καλή, ζουμερή σπαλομπριζόλα! Εμείς προτείνουμε, αυτή την Τσικνοπέμπτη, να τη συνδυάσετε με μια απολαυστική σως με βάση το βούτυρο και το ουίσκι,...

    Αρωματικές σαρδέλες στο φούρνο

    Αρωματικές σαρδέλες στο φούρνο

    Υλικά 1/2 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες Ελαιόλαδο Ξύσμα από 2 λεμόνια Χυμό από 1 λεμόνι 1 κ.σ. κρεμμύδι αποξηραμένο σε νιφάδες 1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη Μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κ.γλ. μουστάρδα 1 κ.γλ. ρίγανη φρέσκια ή ξερή Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε το...

    Κουνουπιδόσουπα

    Κουνουπιδόσουπα

    Υλικά 1 κουνουπίδι 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο 1/4 κ.γλ. ζάχαρη 600 ml ζωμός λαχανικών 100 ml γάλα 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και...

    Pomme rosti

    Pomme rosti

    Το pomme rosti έχει καθιερωθεί παραδοσιακά ως ελβετικό πρωινό. Η δικιά μας εναλλακτική είναι με φέτα, αυγά και λουκάνικα! Υλικά για 4 άτομα 700 γρ. πατάτες 125 γρ. βούτυρο λιωμένο 150 γρ. τυρί κρέμα Άνηθο Φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση...

    Lasagna με αυθεντική Bolognese

    Lasagna με αυθεντική Bolognese

    Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ (6–8 άτομα) 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 καρότο ψιλοκομμένο 1/2 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας από λαιμό ή σπάλα ψιλοκομμένο στο χέρι 1/4 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη...

    Αυγά Benedict με αβοκάντο και προσούτο

    Αυγά Benedict με αβοκάντο και προσούτο

    Υλικά (για 2 άτομα) 4 αυγά 1 αβοκάντο 4 φέτες προσούτο Για τα English muffins: 60 γραμ. βούτυρο 7 γραμ. αλάτι 7 γραμ. μαγιά 1 κουτ. σούπας ζάχαρη 450 γραμ. φρέσκο γάλα 450 γραμ. αλεύρι Για τη σος Hollandaise: 300 γραμ. βούτυρο 2 αυγά 1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό 1 κουτ....

    Παέγια ελληνική

    Παέγια ελληνική

    Υλικά 2 νεροπότηρα ρύζι Καρολίνα 4 ποτήρια νερό 8 γαρίδες μεγάλες 1/2 κιλό καλαμαράκια 1 χταπόδι μικρό, βρασμένο 1/2 κιλό μύδια 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ 1 κουτ. σούπας κουρκουμά 1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου, κοπανισμένους 1 φλιτζάνι μαϊντανό 1...

    Λινγκουίνι με τόνο και πέστο άνηθου

    Λινγκουίνι με τόνο και πέστο άνηθου

    Υλικά 500 γρ. λινγκουίνι 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2 κονσέρβες τόνο, σε νερό, καλά στραγγισμένο και κομματιασμένο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Για το πέστο 1 ματσάκι άνηθο 1 σκελίδα σκόρδο 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 λεμόνι 1/2 φλ. κεφαλογραβιέρα 1/2 φλ....

    mykonosOnly
    × espa