Ψωνίστε online!

eshop
  • Σαλάτα εποχής με φρουτένιο ντρέσινγκ

    Σαλάτα εποχής με φρουτένιο ντρέσινγκ

    Μιας και το καλοκαίρι είναι κοντά, η σωστή σαλάτα προκαλεί φρενίτιδα σε όλα τα κορμιά που θέλουν να ξεχυθούν στην παραλία. Η πιο μη βαρετή σαλάτα με το πιο φρουτένιο ντρέσινγκ είναι η παρακάτω!

    Υλικά

    • Ανάμεικτη σαλάτα πλυμένη
    • Λίγα μανιτάρια πλευρώτους ανάλογα την ευχαρίστησή μας, ωμά κομμένα σε λεπτές λωρίδες
    • Μερικά αμύγδαλα σπασμένα
    • Φρέσκο θυμάρι ή ό,τι άλλο μυρωδικό μας αρέσει

    * δεν υπάρχει αναλογία στα υλικά και στην ποσότητά τους, μπορείτε να βάλετε πραγματικά ό,τι σας κάνει κέφι!

    Για το ντρέσινγκ (η ποσότητα του μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 2 σαλάτες)

    • 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
    • 2 αγγουράκια τουρσί ξαρμυρισμένα
    • Μία μικρή χουφτίτσα κάππαρη ξαρμυρισμένη
    • Μισό ποτήρι χυμός πορτοκαλιού συσκευασμένος
    • 50 γρ. κομμάτια φρούτου από ανανά ή πεπόνι ή μπανάνα ή οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας μας
    • Στυμμένος χυμός από 2 λεμόνια ζουμερά
    • 50 γρ. ελαιόλαδο
    • 150 γρ. ηλιέλαιο
    • Αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση

    Με ένα μιξεράκι κουζίνας χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα 2 έλαια και το μισό χυμό πορτοκαλιού.

    Προσθέτουμε τα έλαια σε 2 δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα. Δοκιμάζουμε και ανάλογα την οξύτητα που επιθυμούμε προσθέτουμε ή όχι τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού.

    Αλατίζουμε και πιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Καλύπτουμε τη σαλάτα μας με ντρέσινγκ, χωρίς να την «μπουκώσουμε» όμως! Ίσα-ίσα να καλυφθούν τα υλικά μας ομοιόμορφα. Όσο ντρέσινγκ μείνει, μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο σε ένα βάζο.

    Πηγή: thinkdrops

    mykonosOnly
    × espa