• Σαλάτα χταποδάκι

    Σαλάτα χταποδάκι

    Υλικά

    • 1 χταποδάκι μικρό, περίπου 1–1½ κιλό
    • 450 γρ. φασόλια χάντρες βρασμένα
    • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
    • 1 πιπερίτσα τσίλι
    • ½ ματσάκι μαϊντανό
    • 2 ώριμες ντομάτες
    • 2 κ.σ. δυόσμο
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • ½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. ξίδι απο λευκό κρασί

    Εκτέλεση

    1. Τοποθετήστε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, με ελάχιστο νερό, χωρίς να το αλατίσετε. Τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά σκεπασμένο και αφήστε το να βράσει μέχρι να μαλακώσει (περίπου 30′). Αφού βράσει, αφήστε το να κρυώσει σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη.

    2. Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Κόψτε τις ντομάτες σε ζαράκια αφαιρώντας τα σποράκια. Κόψτε το χταπόδι σε κομμάτια πάχους 2-3 εκ.

    3. Bάλτε τα φασόλια και το χταποδάκι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε όλα τα μυρωδικά, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το τσίλι ψιλοκομμένο. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το ξίδι και αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά. Αφήστε τη σαλάτα να σταθεί 10′, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα.

    Πηγή: thinkdrops