Ψωνίστε online!

eshop
 • Σαγκουίνι, το κόκκινο διαμαντάκι!

  Σαγκουίνι, το κόκκινο διαμαντάκι!

  Το λαχταριστό σαγκουίνι ανήκει στη κατηγορία των πορτοκαλιών. Το κόκκινο χρώμα του, που το κάνει ξεχωριστό, οφείλεται στην παρουσία των ανθοκυανινών μία οικογένεια χρωστικών που τη συναντάμε συνήθως σε πολλά λουλούδια και φρούτα, αλλά όχι συχνά σε εσπεριδοειδή.

  Τι θερμίδες έχει ένα σαγκουίνι;

  Με μόλις 70 θερμίδες ανά καρπό και με την ποικιλία Ταρόκο (Tarocco) γνωστή για τη γλυκιά χαρακτηριστική γεύση της, το σαγκουίνι δεν είναι τυχαία από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες πορτοκαλιών!

  Γιατί είναι τόσο ξεχωριστό;

  Η φυσική χρωστική που περιέχει το σαγκουίνι, το λυκοπένιο, είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον οργανισμό μας από καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και από διάφορους τύπους καρκίνου.

  Το κόκκινο διαμαντάκι που ακούει στο όνομα σαγκουίνι είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C  (γνωστή για τις ενίσχυση του ανοσοποιητικού), σε πολυφαινόλες, οι οποίες δρουν σαν λιποδιαλύτης, αλλά και σε φυλλικό οξύ που είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

  Όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το σαγκουίνι ένα απαραίτητο συστατικό για τη διατροφή μας, ειδικά τώρα που είναι η εποχή του!

   

  mykonosOnly
  × espa