• Σούπα κολοκύθας

    Σούπα κολοκύθας

    Υλικά

    • 800 γρ. κομμένη κολοκύθα
    • 80 γρ. κρεμμύδι
    • 10 γρ. σκόρδο
    • 1½ λίτρο νερό
    • 1½ λίτρο ζωμός κοτόπουλου
    • 100 ml κρέμα γάλακτος
    • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
    • Αλάτι & πιπέρι
    • Γλυκιά πάπρικα
    • Φέτες μπέικον

    Εκτέλεση

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το νερό, το ζωμό και την κολοκύθα. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

    Προσθέτουμε το μέλι και χρησιμοποιούμε το blender χειρός, για να δώσουμε την κατάλληλη υφή στη σούπα μας.

    Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα, και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

    Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

    Για το Γαρνίρισμα

    Τηγανίζουμε τις φέτες μπέικον και κόβουμε σε μικρά κομμάτια πάνω από τη σούπα.

    Extra Tip

    Συνδυάστε τη σούπα κολοκύθας με ζεστό ψημένο ψωμί για μεγαλύτερη απόλαυση!

     

    mykonosOnly