• Σπαλομπριζόλα με σως βουτύρου και ουίσκι

    Σπαλομπριζόλα με σως βουτύρου και ουίσκι

    Μια πεντανόστιμη συνταγή για την Τσικνοπέμπτη… και όχι μόνο!

    Οι περισσότεροι λάτρεις του κρέατος εκτιμούν δεόντως μια καλή, ζουμερή σπαλομπριζόλα! Εμείς προτείνουμε, αυτή την Τσικνοπέμπτη, να τη συνδυάσετε με μια απολαυστική σως με βάση το βούτυρο και το ουίσκι, ώστε να γλείφετε και τα δάχτυλά σας! Φυσικά, για αυτό τον λαχταριστό συνδυασμό μπορείτε να προτιμήσετε όποιον τύπο μπριζόλας επιθυμείτε.

    Υλικά

    2 σπαλομπριζόλες
    αλάτι
    μαύρο πιπέρι

    Για τη σως
    1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
    2 κ.σ. ουίσκι
    1 κ.σ. λευκό ξίδι
    1 κ.σ. Worcestershire sauce
    2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
    1/4 κ.γ. αλάτι
    1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν

    Εκτέλεση

    1. Αφήνουμε τις μπριζόλες μας μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 20 λεπτά στο χώρο προετοιμασίας).

    2. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια ένταση.

    3. Απλώνουμε αλάτι και πιπέρι και στις δύο μεριές από τις μπριζόλες.

    4. Τοποθετούμε τις μπριζόλες στο γκριλ μας, σε μέτρια φωτιά για περίπου 9-11 λεπτά, γυρνώντας τις μια φορά.

    5. Για τη σως, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Την τοποθετούμε σε ένα μπολ μέσα σε αντικολλητικό χαρτί, κλείνουμε το καπάκι και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

    Καλή Τσικνοπέμπτη!

     

    Σας περιμένουμε στα FLORA: ΜΟΝΟ στις 16/2 θα βρείτε στα καταστήματα Flora στη Μύκονο: ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ κατεψυγμένα • ΚΡΕΑΤΙΚΑ κατεψυγμένα • ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ κοπής και τυποποιημένα • Όλα τα ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ σε ΠΡΟΣΦΟΡΑ -30% για όλους!