• T’ροβολιά με μέλι και κανέλα

    T’ροβολιά με μέλι και κανέλα

    Υλικά

    150 γρ. τ’ροβολιά
    δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    κανέλα και μέλι

    Προετοιμασία:
    Η τ’ροβολιά είναι από τα τυριά τα μυκονιάτικα που κυρίως χρησιμοποιείται στη μαγειρική. Δύο τα αγαπημένα πιάτα της παιδικής μνήμης. Το πρώτο δεν είχε όνομα. Προέκυψε από γλείψιμο της πήλινης λεκάνης κατά τη διαδικασία παρασκευής μελόπιτας. Ας το πούμε «Τ’ροβολιά με μέλι και κανέλα».

    Βάζουμε λίγη (περίπου 150 γραμμάρια) ανάλατη τ’ροβολιά σε ρηχό πιάτο. Ρίχνουμε από πάνω δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη, λίγη κανέλα και μέλι. Με ένα πιρούνι πιέζουμε κάθετα ώστε να ανακατευθούν τα υλικά. Γίνεται μια σχετικώς μαλακιά μάζα.

    Είναι εξαιρετικό για επιδόρπιο ή για απογευματινό κολατσιό.

     

    Από τον Δημήτρη Ρουσουνέλο, Μυκονιάτικη Μαγειρική, Ψηφίδες Πολιτισμού