Ψωνίστε online!

eshop
 • Τα οφέλη της σοκολάτας

  Τα οφέλη της σοκολάτας
  Σοκολάτα: Μια λέξη ταυτισμένη με την απόλαυση… και την ενοχή! Πόσες ενοχές, όμως, μπορεί να προκαλεί ένα τρόφιμο που έχει τόσα οφέλη για την υγεία;

  Η διατροφική αξία της σοκολάτας προάγει την υγεία

  Οι Αζτέκοι και οι Μάγια πίστευαν ότι η σοκολάτα μετέδιδε γνώση και δύναμη σε αυτούς που την κατανάλωναν. Και αν γι’ αυτό δεν έχουμε στοιχεία, έρευνες απέδειξαν ότι αυτή η γλυκιά απόλαυση, αποτελούμενη από 300 ουσίες –μερικές από τις οποίες θεωρητικά επηρεάζουν τη διάθεσή μας–, μεγάλο εύρος βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων που χρειάζεται το σώμα μας (περιλαμβανομένου και των καλίου, νατρίου, σιδήρου, φθορίου και βιταμινών, Α, Β1, C, D και Ε), αποτελεί με μέτρο ένα από τα πιο θρεπτικά φυσικά προϊόντα! Δίνει ενέργεια, χαρίζει ευεξία, είναι τονωτική, ενισχύει την πνευματική διαύγεια, βοηθάει σημαντικά στη βελτίωση της ψυχικής μας διάθεσης και αποτελεί πλούσια πηγή ζωτικότητας για τον ανθρώπινο οργανισμό.

  Η περιεκτικότητα ιδίως της μαύρης σοκολάτας σε πολυφαινόλες, φλαβανόλες και κατεχίνες, ουσίες με αντιοξειδωτική δράση, προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρδιακής νόσου και προκαλούν πρόωρη γήρανση. Τα φλαβονοειδή συμβάλλουν, επίσης, στη μείωση της υπέρτασης και βελτιώνουν τη συνολική αγγειακή μας λειτουργία.

  Αποφύγετε τη λευκή σοκολάτα και προτιμήστε τη μαύρη σοκολάτα, που είναι η «βασίλισσα» της σοκολάτας! Χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, η μαύρη σοκολάτα συμβάλλει στην πρόληψη της υπέρτασης και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης και τον κίνδυνο εγκεφαλικού, στεφανιαίας νόσου και θανάτου από καρδιακές παθήσεις.

  Η μαύρη σοκολάτα μπορεί επίσης να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου! Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση σοκολάτας με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβανόλες μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο σε νεαρούς ενήλικες. Αυτό μπορεί να δίνει μια απάντηση στο γιατί η καθημερινή κατανάλωση κακάο φαίνεται πως βελτιώνει την προσοχή, τη μνήμη και τη λειτουργία της μάθησης.

  Επιπλέον, η σοκολάτα βοηθάει στη σύνθεση της μελανίνης στο δέρμα, στα μαλλιά, καθώς και στη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος.

  Τέλος, περιέχει επίσης μικρές ποσότητες καφεΐνης, που αποτελεί διεγερτικό για το κεντρικό νευρικό σύστημα.

  Τα οφέλη της σοκολάτας

  Χρήσιμα tips

  • Για να επωφεληθείτε στο μέγιστο από τα αντιοξειδωτικά που περιέχει η μαύρη σοκολάτα, θα πρέπει να επιλέγετε όσο το δυνατόν πιο σκούρα σοκολάτα, προτιμώντας εκείνη με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο.
  • «Συνοδέψτε» τη με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία, όπως μπανάνα, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Μια φρουτοσαλάτα με ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας είναι μια καλή πρόταση!
  • Μπάρες σοκολάτας ή παγωτό με λιωμένη σοκολάτα είναι ένας καλός τρόπος να την απολαύσετε, χωρίς να το παρακάνετε!

   

  mykonosOnly
  × espa