• Terra Fyllida | Chutney & Γλυκό Κουταλιού Μανιτάρι στα Flora

    Terra Fyllida | Chutney & Γλυκό Κουταλιού Μανιτάρι στα Flora

    Η Terra Fyllida μάς προσκαλεί σε ένα γαστρονομικό ταξίδι στη μεσογειακή διατροφή! Η εταιρεία δημιούργησε μια σειρά εκλεκτών προϊόντων αναδεικνύοντας την υψηλή διατροφική αξία των μανιταριών, με αγνά, φρέσκα υλικά και σταθερή ποιότητα. Είναι χαρά και τιμή μας στα Flora να διαθέτουμε στα ράφια μας τα προϊόντα της Terra Fyllida, που παράγονται αποκλειστικά στο χέρι (όχι μαζικά), χωρίς συντηρητικά, πρόσθετα, χημικές ή χρωστικές ουσίες και ενισχυτικά γεύσης.

    Chutney Μανιτάρι Πλευρώτους

    με κόλιανδρο & μπαχάρι | με τσίλι, κάρυ & πορτοκάλι

    Terra Fyllida Chutney & Γλυκό Κουταλιού Μανιτάρι Πλευρώτους στα Flora

    Το Chutney είναι γλυκόξινη σάλτσα με υφή μαρμελάδας με καταγωγή από την Ινδία και είναι πλέον πολύ διαδεδομένη σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Παρασκευάζεται με εξωτικά φρούτα όπως μάνγκο, συχνά όμως το συναντάμε με μήλα, κρεμμύδια, σκόρδο, τομάτες και φυσικά ζάχαρη, ξίδι και μπαχαρικά. Η Terra Fyllida συνδύασε το εξωτικό ταμπεραμέντο των Chutneys με το μανιτάρι και δημιούργησε δύο ξεχωριστές γλυκόξινες και αρωματικές σάλτσες, που συνοδεύουν άριστα πλατό τυριών, ψητό κρέας, κόκκινο ή λευκό κρασί. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ως ντρέσινγκ σε πράσινες σαλάτες, σε μπέργκερς ή ακόμα σαν άλειμμα πάνω σε ψημένο ζεστό ψωμί. Ακαταμάχητος συνδυασμός πάνω σε φέτα, μεγάλα κομμάτια παρμεζάνας και φέτες προσούτο!

    ✔ με Κόλιανδρο και Μπαχάρι

    Γλυκόξινη σάλτσα μανιταριού πλευρώτους βρασμένη σε κόκκινο ξηρό κρασί με κόλιανδρο και μπαχάρι σε έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων.

    ✔ με Τσίλι, Κάρυ και Πορτοκάλι

    Μια ιδιαίτερη γλυκόξινη ελαφρώς πικάντικη σάλτσα μανιταριού πλευρώτους, σιγοβρασμένη σε λευκό ξηρό κρασί, με κάρυ, φυσικό χυμό και πραγματικό ξύσμα πορτοκαλιού πού της δίνουν ένα εξαίσιο άρωμα και ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

    Γλυκό Κουταλιού Μανιτάρι Πλευρώτους

    με καβουρδισμένο αμύγδαλο & άρωμα βανίλιας

    Γλυκό Κουταλιού Μανιτάρι Πλευρώτους

    Το γλυκό του κουταλιού παρασκευάζεται από φρέσκα φρούτα εποχής τα οποία βράζουν μέσα σε σιρόπι ζάχαρης διατηρώντας το σχήμα, το χρώμα, το άρωμα και τη γεύση τους. Αποτελεί μέρος της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσής και χαρακτηριστικό δείγμα Ελληνικής φιλοξενίας. Συνήθως σερβίρεται με ελληνικό καφέ και ένα ποτήρι παγωμένο νερό. Το συναντάμε και στην αρχαία Ελλάδα όπου έβραζαν σε χαμηλή φωτιά μέλι με κυδώνια και παρασκεύαζαν ένα γλυκό που το ονόμαζαν ΜΕΛΙΜΗΛΟΝ.

    Χάρη στην Terra Fyllida, το μανιτάρι συναντά τολμηρά την ελληνική παράδοση και αλλάζει τον τρόπο που βλέπαμε μέχρι σήμερα τα γλυκά του κουταλιού. Φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λεπτές λωρίδες βράζουν μαζί με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και καστανή ακατέργαστη ζάχαρη δίνοντας στο σιρόπι ένα κεχριμπαρένιο χρώμα, σε συνδυασμό με άρωμα βανίλιας και καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου. Ένα εξαιρετικά πολύπλευρο και αισθητικά μοναδικό γλυκό που μπορεί να συνοδέψει παγωτό και γιαούρτι, να το χρησιμοποιήσετε σε τάρτες και τούρτες, πάνω από τσιζκέικ, ως γέμιση σε φύλλο και άλλα γλυκά, ακόμα και με σιμιγδαλένιο χαλβά. Μπορεί επίσης να γίνει εξαιρετική σάλτσα σε αλμυρά πιάτα και ψητό κρέας.

    Ανακαλύψτε τα εκλεκτά προϊόντα της Terra Fyllida στα σούπερ μάρκετ Flora, στη Μύκονο!

    Terra Fyllida | Chutney & Γλυκό Κουταλιού Μανιτάρι Πλευρώτους στα Flora

    Μάθετε περισσότερα για την Terra Fyllida:

    Website • Facebook • Instagram