• Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με ασιάτικο χαρακτήρα

    Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με ασιάτικο χαρακτήρα

    Για να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα, για να γλείψουμε επιτέλους τα δάχτυλά μας με αυτές τις απίστευτες, sticky… που λέμε και στα ελληνικά, φτερούγες κοτόπουλου, θα ταξιδέψουμε στην Ασία χωρίς να χρειαστεί να περάσουμε κανέναν ωκεανό! Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με ασιάτικο χαρακτήρα!

    Υλικά

    • 900 γρ.-1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου πλυμένες και στραγγισμένες
    • 1 κ.σ. χυμός ginger (απλώς τρίβουμε ένα μικρό κομμάτι και πιέζουμε ώστε να βγουν οι χυμοί του)
    • 1 κ.σ. ξύδι ρυζιού (σε μεγάλα supermarket και σε μαγαζιά με ασιατικά προϊόντα) ή 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι, εάν δεν βρούμε ρυζιού
    • 2 κ.σ. soy sauce
    • 1/2 κ.γ. αλάτι
    • 1 κ.σ. σησαμέλαιο (για τον ασιάτικο χαρακτήρα που λέγαμε) ή ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
    • Σουσάμι και φρέσκος κόλιανδρος για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι, τον κόλιανδρο και το σησαμέλαιο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν οι φτερούγες για μισή ώρα. Μετά από μισή ώρα ανακατεύουμε ξανά και, αν έχουμε ευχέρεια χρόνου, τις αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ στη μαρινάδα.

    Είτε τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα είτε τις βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το σησαμέλαιο και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, γυρνώντας τες συνέχεια ώσπου να καραμελώσουν.

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σουσάμι και φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο.

    Για τους… καυτούς τύπους, παίρνουμε ανά χείρας και μια πιπεριά τσίλι!

    Πηγή: thinkdrops