Ψωνίστε online!

eshop
  • Ψωμί με Λιαστές Ντομάτες

    Ψωμί με Λιαστές Ντομάτες

    Υλικά

    100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    25 γρ. ντομάτα πελτέ
    25 ml ελαιόλαδο
    150 γρ. ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
    10 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
    400 γρ. αλεύρι πολυτελείας
    15 γρ. αλάτι
    9 γρ. μαγιά ξερή
    καλαμποκάλευρο για το πασπάλισμα

    Προετοιμασία:
    Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον πελτέ και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε 125 ml νερό, τις ντομάτες και το δενδρολίβανο και ενσωματώνουμε στο μείγμα.
    Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά και προσθέτουμε το μείγμα της ντομάτας. Ζυμώνουμε σε μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10′. Κατόπιν ζυμώνουμε ξανά για 10” και αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 10′. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές και τέλος αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα σκεπασμένη να διπλασιαστεί σε όγκο.
    Ζυμώνουμε σε καρβέλι διπλώνοντας τις άκρες προς το κέντρο της ζύμης και το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα ψησίματος που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε με νερό την επιφάνεια του καρβελιού και πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο. Καλύπτουμε με μια πετσέτα το καρβέλι και το αφήνουμε για ακόμη 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο. Χαράσουμε την επιφάνεια με ένα ξυράφι και αμέσως ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°c για περίπου 45′.

     

    Πηγή: thinkdrops.gr

    mykonosOnly
    × espa