• Cake Pops

    Cake Pops

    Υλικά

    • 1 κέικ
    • 1 μεγάλη συσκευασία πραλίνα φουντουκιού
    • 15ml λικέρ (προαιρετικά)

    Για τη διακόσμηση

    • Λευκή κουβερτούρα
    • Κουβερτούρα γάλακτος
    • Τριμμένο αμύγδαλο ή φουντούκι / Τριμμένο Μπισκότο / Τριμμένη καρύδα / Τρούφα σοκολάτας (όλα ή σε συνδυασμό, ανάλογα με τα γούστα σας)
    • Τρούφα σοκολάτας χρωματιστή

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το κέικ ή το χτυπάμε στο μίξερ. Έπειτα προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε ξανά.

    Με την κουτάλα παγωτού παίρνουμε ποσότητα από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα οποία απλώνουμε σε μια λαδόκολλα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

    Λίγο πριν βγάλουμε τα cake pops από το ψυγείο, λιώνουμε σε μπεν μαρί τις 2 κουβερτούρες και τις βάζουμε σε 2 βαθιά μπολ.  Σε μικρά μπολ βάζουμε τους ξηρούς καρπούς, το μπισκότο, την  τρούφα και την καρύδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική επικάλυψη για κάθε κουβερτούρα  ή την αγαπημένη σας επικάλυψη και για τις 2 σοκολάτες.

    Μόλις βγάλουμε τα cake pops από το ψυγείο, τους βάζουμε τα ειδικά ξυλάκια (lollipop sticks) και τα βουτάμε στην κουβερτούρα 2 φορές και στη συνέχεια στην επικάλυψη.

    Τοποθετούμε τα cake pops σε ένα κομμάτι φελιζόλ  ή σε μια αντικολλητική επιφάνεια σιλικόνης, μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.

    Καλή απόλαυση!

    Tips

    ✅ Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι και μια εβδομάδα.
    ✅ Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής και δώσετε στη λευκή σοκολάτα το χρώμα της αρεσκείας σας!

     

    mykonosOnly