• Cheesecake σοκολάτας

    Cheesecake σοκολάτας

    Υλικά για τη βάση

    • 220 γρ. μπισκότα σοκολάτας βουτύρου ή ολικής άλεσης
    • 110 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατοΥλικά για την κρέμα
    • 650 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια μαλακωμένο μέ το μίξερ
    • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • 140 γρ. σοκολάτα 70% κακάο
    • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
    • 5 γρ. ζελατίνη (1 φύλλο)
    • Ξύσμα λευκής σοκολάτας για το γαρνίρισμα

    Εκτέλεση

    Παίρνουμε μια μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο 24 εκ.

    Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.

    Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνουν σκόνη.

    Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα τοποθετούμε τα στη φόρμα, πιέζοντάς τα με τα χέρια για να φτιάξουμε τη βάση.

    Βάζουμε το φύλλο ζελατίνης σε παγωμένο νερό για 5′.

    Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

    Αφήνουμε για λίγο την κρέμα σοκολάτας να κρυώσει και την προσθέτουμε στο τυρί. Ανακατεύουμε γρήγορα τα 2 υλικά.

    Λιώνουμε τη ζελατίνη για 10″ στο φούρνο μικροκυμάτων και την ενσωματώνουμε ενσωματώστε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά.

    Προσθέτουμε στο μείγμα τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, με μια σπάτουλα σιλικόνης.

    Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

    Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με τα ξύσματα σοκολάτας!

     

    Πηγή: thinkdrops

     

    mykonosOnly