Ψωνίστε online!

eshop
 • Τα premium όσπρια Π.Ο.Π. ΔΙΚΟΤΥΛΟΝ αποκλειστικά στα Flora Super Markets

  Τα premium όσπρια Π.Ο.Π. ΔΙΚΟΤΥΛΟΝ αποκλειστικά στα Flora Super Markets
  Από το οροπέδιο του Φενεού στην Κορινθία, μια περιοχή φημισμένη για τα όσπριά της, αποκλειστικά στα Flora Super Markets η premium σειρά προϊόντων της εταιρείας ΔΙΚΟΤΥΛΟΝ! Τα «Φασόλια Βανίλιες Φενεού» και η «Φάβα Φενεού» είναι πιστοποιημένα προϊόντα με Π.Ο.Π., κάτι πολύ σημαντικό για ελληνικά προϊόντα διατροφής.

  Φασόλια Βανίλιες Φενεού

  Τα Φασόλια Βανίλιες Φενεού παρουσιάζουν οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που τα διαφοροποιούν από άλλα φασόλια. Έχουν γλυκιά γεύση και βράζουν γρήγορα, ενώ μετά τον βρασμό τα σπέρματα μένουν ακέραια και πλήρη, με μαλακή σάρκα, χωρίς να διαχωρίζονται από τον φλοιό. Τα εδάφη όπου καλλιεργούνται αποτελούν τον πυθμένα της παλιάς φυσικής λίμνης «Δόξα», που υπήρχε στην περιοχή, με αποτέλεσμα να διατηρούν την σχετική υγρασία τους.

  Το φασόλι «βανίλια Φενεού» καλλιεργείται συστηματικά στην περιοχή του Φενεού από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η μακροχρόνια καλλιέργεια του προϊόντος οφείλεται στα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, όπως το πολύ μικρό μέγεθος, το κάτασπρο χρώμα, το ωοειδές σχήμα, ο λεπτός φλοιός που βοηθά στον καλύτερο και γρηγορότερο βρασμό του προϊόντος, η γλυκιά γεύση του και η υψηλή θρεπτική του αξία. Τα ιδιαίτερα αυτά χαρακτηριστικά το διαφοροποιούν από άλλα φασόλια και το καθιστούν περιζήτητο στην αγορά!

  Φάβα Φενεού

  Εκτός απο τα Φασόλια Βανίλιες Φενεού, και η Φάβα Φενεού καταχωρήθηκε στο Μητρώο των προιόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ της Ευρωπαικής Ένωσης ,σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Κανονισμό(ΕΕ) 2016/1644 της Ευρωπαικής Επιτροπής.

  Εδώ και πολλές γενιές, οι ντόπιοι καλλιεργητές παράγουν με μεράκι το λαθούρι στην περιοχή του Φενεού Κορινθίας, σε υψόμετρο 900 μέτρων. Προερχόμενη από αυτό το λαθούρι, η Φάβα Φενεού είναι εξαιρετικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αναγκαία για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Είναι καλή πηγή βιταμίνης Β1 (θειαμίνης), σιδήρου, χαλκού, φωσφόρου, καλίου και μαγνησίου, αφού περίπου 1/4 φλ. φάβα εφοδιάζει τον οργανισμό μας με 10–19% της αναγκαίας συνιστώμενης ποσότητας των παραπάνω θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον, η φάβα βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ είναι πλούσια σε διαιτητικές φυτικές ίνες, που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης (LDL).

  Είναι προφανές ότι σε ένα διατροφικό σχήμα της παραδοσιακής ελληνικής μεσογειακής διατροφής δεν είναι δυνατόν να απουσιάζει ένα τρόφιμο όπως η φάβα! Ένα ευεργετικό τρόφιμο στο οποίο οι Ρωμαίοι έδιναν τόσο μεγάλη σημασία ώστε είχαν δώσει το όνομά του σε μια από τις πιο γνωστές ρωμαϊκές οικογένειες: τους Φάβιους.

  Ανακάλυψε τα πιστοποιημένα προϊόντα ΔΙΚΟΤΥΛΟΝ στα Flora Super Markets!

   

   

  mykonosOnly
  × espa