Ψωνίστε online!

eshop
 • Συμβουλές για εξοικονόμηση χώρου στο σπίτι

  Συμβουλές για εξοικονόμηση χώρου στο σπίτι

  Αντικείμενα που συνεχώς αυξάνονται και δεν ξέρετε πού να τα βάλετε, ντουλάπια, συρτάρια και ράφια που ασφυκτιούν κι ένα σπίτι που ζητάει βοήθεια για να σας διευκολύνει στην καθημερινή χρήση του! Δείτε όμως μερικές εύκολες και πρακτικές συμβουλές για να εξοικονομήσετε χώρο και να το βάλετε σε τάξη.

  Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους

  • Στην είσοδο του σπιτιού, αποθηκεύοντας καθημερινά αντικείμενα. Μια κρεμάστρα, όπου θα κρεμάτε τα μπουφάν και τα παλτά, ακόμα και τις τσάντες σας, θα σώσει πολύ χώρο από την ντουλάπα σας.
  • Στο παιδικό δωμάτιο αποφύγετε τις τεράστιες τοιχογραφίες και προτιμήστε πολύχρωμα ράφια και κρεμάστρες.

  Επιλέξτε τα σωστά έπιπλα

  • Έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους: Έπιπλα με συρτάρια και αποθηκευτικούς χώρους (π.χ. κούφιους καναπέδες), καθώς και τραπεζάκια που έχουν δεύτερη επιφάνεια στο κάτω μέρος τους, όπου μπορείτε να τοποθετείτε περιοδικά και εφημερίδες.
  • Τα ράφια χωρίστε τα σε επιφάνειες προσαρμοσμένες στο μέγεθος των αντικειμένων που θέλετε να τοποθετήσετε και “στολίστε” κάποια ανοιχτά σημεία τους με διακοσμητικά αντικείμενα, ώστε και λειτουργικά και αισθητικά το αποτέλεσμα να είναι το ιδανικό.
  • Έπιπλα που ταιριάζουν σε γωνίες: Οι γωνίες του δωματίου δεν είναι άχρηστες, όπως πιθανόν νομίζετε. Στην αγορά θα βρείτε έπιπλα πολλαπλών χρήσεων, ειδικά σχεδιασμένα για να “χώνονται” σε γωνίες. Αξιοποιούν λειτουργικά τον χώρο και, εκτός από απλοί αποθηκευτικοί χώροι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως γραφείο και να φιλοξενήσουν υπολογιστή ή άλλα αντικείμενα.

  Συμβουλές για εξοικονόμηση χώρου στο σπίτι

  Καλάθια και κουτιά

  Μια οικονομική και πασπαρτού λύση. Κουτιά κάτω από πάγκους και κρεβάτι θα αναδειχθούν σε πολύτιμους «συνεργάτες» σας στην καθαριότητα και τάξη του σπιτιού.

  • Από τα παπούτσια των παιδιών σας (tip: Γράψτε το όνομα στο πλάι, ώστε να διατηρούνται σε τάξη) μέχρι τα παιχνίδια τους.
  • Για την αποθήκευση μικρών παιχνιδιών και για τα σχολικά τους είδη, χρησιμοποιήστε αντικείμενα που μοιάζουν με παιχνίδια, όπως χρωματιστά κουβαδάκια και πολύχρωμες θήκες.
  • Οι κατακόρυφες συρταριέρες για τα βιβλία και τα τετράδιά τους είναι χρήσιμες και χρωματιστές λύσεις, που θα αρέσουν και στα παιδιά.
  • Ρούχα, τσάντες και παπούτσια εκτός σεζόν, κουβέρτες, παπλώματα, παλιά βιβλία, περιοδικά, αλλά και κάθε λογής μικρά και μεγαλύτερα αντικείμενα, θα βρουν τέλεια τη θέση τους μέσα σε κουτιά και καλάθια που θα ακουμπήσετε στο πάτωμα τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο ή στο πάνω μέρος της ντουλάπας. Έτσι γλιτώνετε το 100% του όγκου που θα έπιαναν αλλού. Αν σας ανησυχεί η εικόνα, προτιμήστε κουτιά πολύχρωμα που ταιριάζουν στην αισθητική του δωματίου σας. 

  Κενά… αέρος

  Για την αποθήκευση των χειμωνιάτικων σκεπασμάτων (κουβέρτες, παπλώματα και άλλα ογκώδη αντικείμενα στο πατάρι… ξεφουσκώστε τα με τις ειδικές σακούλες αποθήκευσης κενού αέρος.

  Κουζίνα

  Συμβουλές για εξοικονόμηση χώρου στο σπίτι

  Δώστε χώρο χαμηλά στα σκεύη και τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Αν τα κλειστά ντουλάπια δεν επαρκούν, εκμεταλλευτείτε τις επιφάνειες του τοίχου. Με τη
  χρήση των κατάλληλων εξαρτημάτων κρεμάστε ή τοποθετήσετε καθημερινής χρήσης σκεύη και αντικείμενα ώστε να είναι κάθε φορά διαθέσιμα, χωρίς να ανοιγοκλείνετε ντουλάπια και να ψάχνετε διαρκώς.

  “Σπαστά” τραπέζια για την κουζίνα, για παράδειγμα, είναι οικονομικά αλλά και εξοικονομούν χώρο.

  Κάτω από τον νεροχύτη

  Ο χώρος-παγίδα, μιας και καταλήγει να είναι ένας χώρος από στοιβαγμένα και στριμωγμένα πράγματα. Μια καλή λύση για να αποθηκεύετε περισσότερα αντικείμενα και σε τάξη είναι να βιδώσετε μεταλλικά ραφάκια στο εσωτερικό της πόρτας του ντουλαπιού ή άλλα αντικείμενα αποθήκευσης που υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά φτιαγμένα για το χώρο κάτω από τον νεροχύτη.

  Μην ξεχνάτε: Υπάρχει πάντα και για όλα όχι μόνο το κατάλληλο σημείο για να τοποθετηθούν, αλλά και ο ιδανικός τρόπος!

   

  mykonosOnly
  × espa