Τι μας προσφέρει το μήλο;
Βιταμίνη C, αυτό το πανίσχυρο φυσικό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
Φλαβονοειδή, που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το καρδιαγγειακό μας σύστημα.
Πολύτιμες φυτικές ίνες, που δρουν ευεργετικά στη σωστή λειτουργία του εντέρου.
Επίσης, η πηκτίνη που περιέχεται στη φλούδα του βοηθά στην κινητικότητα του εντέρου και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, αλλά και στη διατήρηση των επιθυμητών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Βιταμίνες A, B-καροτένιο, Ε και Κ
Ακόμη, το μήλο είναι καλό για τη στοματική μας υγιεινή, καθώς διεγείρει την παραγωγή σάλιου. Εκτός αυτού, λειτουργεί ως φυσικό καθαριστικό βοηθώντας τα δόντια να είναι καθαρά και αστραφτερά.
Ψώνισε τα πιο ζουμερά, νόστιμα μήλα στο μανάβικο των Flora!
Πώς να συντηρούμε τα μήλα
Αφού κοπούν από το δέντρο, τα μήλα συνεχίζουν να ωριμάζουν. Γι’ αυτό, χρειάζεται να συντηρούνται μέσα στο ψυγείο, σε ανοιχτή σακούλα. Έτσι διατηρούν όσο γίνεται περισσότερο τα θρεπτικά τους στοιχεία.
Να τρώμε τη φλούδα;
Η φλούδα του μήλου είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, οπότε συνιστάται να μην την αφαιρούμε και να το καταναλώνουμε ολόκληρο. Το ιδανικότερο είναι να επιλέγουμε πιστοποιημένα βιολογικά μήλα· ακόμα και αν δεν μπορούμε, όμως, φροντίζουμε να πλένουμε πολύ καλά το κάθε μήλο κάτω από τρεχούμενο νερό, τρίβοντας τη φλούδα.