Ψωνίστε online!

eshop
 • Τα πιο δροσιστικά ροφήματα και τρόφιμα

  Τα πιο δροσιστικά ροφήματα και τρόφιμα
  Ο υδράργυρος είναι ψηλά και, όπως συνιστούν οι ειδικοί, χωρίς τα απαραίτητα “όπλα” ο οργανισμός μας φτάνει στα όριά του! Προβλήματα όπως αφυδάτωση και εξάντληση είναι φυσικά επακόλουθα, αν δεν στηρίξουμε τον οργανισμό μας με επαρκή ενυδάτωση και σωστές διατροφικές επιλογές. Ας δούμε, λοιπόν, ποια θεωρούνται τα καλύτερα ροφήματα και τρόφιμα που μπορούν να μας δροσίσουν!

    Νερό. Φυσικά, είναι πάντοτε η πρώτη μας επιλογή! Το νερό είναι το βασικό μέσο ψύξης και ενυδάτωσης του σώματός μας. Ιδίως αν βρισκόμαστε έξω, σε μια παραλία ή ασκούμε κάποια σωματική δραστηριότητα, οι ανάγκες μας σε πρόσληψη νερού είναι πιο αυξημένες.

    Φυσικοί χυμοί. Επιλέγουμε 100% φυσικούς χυμούς, αν γίνεται!

    Ανθρακούχα ποτά και αναψυκτικά, κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη. Φυσικά, πρέπει να αποφύγουμε την υπερκατανάλωση, αφού σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντικαταστήσουν το νερό.

    Παγωμένο γάλα, κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά.

    Κρύο τσάι, ει δυνατόν χωρίς ζάχαρη.

    Ισοτονικά αθλητικά ροφήματα, κυρίως για άτομα που ακόμα και μέσα στο ζεστό καλοκαίρι κάνουν εντατική άσκηση.

    Φρούτα. Ειδικά τα καλοκαιρινά φρούτα έχουν πάνω από 90% περιεκτικότητα σε νερό, γι’ αυτό ενυδατώνουν και τονώνουν! Συνεπώς, το πεπόνι και το καρπούζι αποτελούν ένα εναλλακτικό και ιδιαίτερα γευστικό τρόπο ενυδάτωσης για το καλοκαίρι. Άλλες καλές επιλογές είναι οι φράουλες και τα πορτοκάλια.

    Αγγούρι. Τα αγγούρια δεν είναι μόνο χαμηλά σε θερμίδες, αλλά έχουν και μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Επιπλέον, προσφέρουν βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

    Φυλλώδη λαχανικά, όπως είναι το μαρούλι, τα οποία παρέχουν αντιοξειδωτικές βιταμίνες, όπως η A και η C, που είναι απαραίτητες το καλοκαίρι, καθώς και ιχνοστοιχεία και ηλεκτρολύτες, όπως το νάτριο, το κάλιο και το χλώριο, που χάνονται σε μεγάλες ποσότητες με την έντονη εφίδρωση.

    Γιαούρτι. Είναι ιδανική επιλογή για ενυδάτωση και θρέψη, ιδίως όταν έχει χαμηλά λιπαρά.

  Εκτός των παραπάνω, καλό είναι να προσπαθήσουμε να αποφεύγουμε το μαγείρεμα με λάδι στο τηγάνι, που καθιστά τα τρόφιμα πιο δύσπεπτα και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματός μας· προτιμάμε φαγητά ψητά ή βραστά. Επίσης, καταναλώνουμε αλκοόλ με μέτρο και λέμε «όχι» στις πλούσιες και λιπαρές σάλτσες, στο βούτυρο και στα πολλά γλυκά.

  Ακολουθώντας τις συμβουλές αυτές και φροντίζοντας να ενυδατωνόμαστε τακτικά κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, θα διατηρήσουμε τον οργανισμό μας σε καλή κατάσταση!

   

  mykonosOnly
  × espa