Ψωνίστε online!

eshop

ALERT: Σχετικά με τον COVID-19

Περισσότερα
  • Συνταγές

    Οι πιο νόστιμες συνταγές από τη Μύκονο… και όχι μόνο!

    ΟρεκτικάΣαλάτεςΠίτες / ΖύμεςΣούπεςΚυρίως ΠιάταΓλυκά

    Σορμπέ Πεπόνι

    Σορμπέ Πεπόνι

    Υλικά για 9 μερίδες 1 μέτριο ώριμο πεπόνι 400 γρ. συμπυκνωμένο σακχαρούχο γάλα 2 κουταλιές της σούπας μέλι Προετοιμασία Κόψτε το πεπόνι στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους. Καθαρίστε από τη φλούδα και κόψτε το σε μεγάλα κομμάτια. Βάλτε το στο μπλέντερ μαζί με το γάλα...

    Κλαφουτί με Κεράσια

    Κλαφουτί με Κεράσια

    Υλικά 500 γρ. κεράσια 50 γρ. ζάχαρη Ξύσμα από 1 λεμόνι 1 βανίλια σε σκόνη 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 3 αυγά μεσαίου μεγέθους (150 γρ.) 300ml γάλα πλήρες 2 κ.σ. σκούρο ρούμι Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα   Προετοιμασία Πλύντε...

    Γαρίδες με Σκορδόψωμο

    Γαρίδες με Σκορδόψωμο

    Υλικά 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες Αλάτι Πρέζα από κόκκινο πιπέρι 8 φέτες ψωμί (στο πάχος της φέτας του τοστ) 1 1/4 κιλού μεγάλες γαρίδες (αποφλοιωμένες από το κεφάλι και τις...

    T’ροβολιά με μέλι και κανέλα

    T’ροβολιά με μέλι και κανέλα

    Υλικά 150 γρ. τ’ροβολιά δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη κανέλα και μέλι Προετοιμασία: Η τ’ροβολιά είναι από τα τυριά τα μυκονιάτικα που κυρίως χρησιμοποιείται στη μαγειρική. Δύο τα αγαπημένα πιάτα της παιδικής μνήμης. Το πρώτο δεν είχε όνομα. Προέκυψε από γλείψιμο της...

    Σούπα Λαχανικών με Καλαμπόκι

    Σούπα Λαχανικών με Καλαμπόκι

    Υλικά 2 πράσινες πιπεριες κομμένες σε κύβους 500 γρ πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 4 εκ. 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο 1/4 φλιτζάνι (30 γρ.) σέλερι, κομμένο σε κύβους 1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους 1/2 κουταλάκι αλάτι 2½...

    Σορμπέ φράουλα

    Σορμπέ φράουλα

    Υλικά 2 κούπες καστανή ζάχαρη 2 κούπες νερό 4 κεσεδάκια φράουλες, κομμένες και καθαρισμένες 1/4 ένα τέταρτο της κούπας φρέσκο-στημένο λεμόνι 1/2 μισή κούπα σιρόπι καλαμποκιού Προετοιμασία: Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε μεσαίο τηγάνι, ανακατεύουμε τις 2 κούπες νερό με...

    Ψαροκεφτεδάκια

    Ψαροκεφτεδάκια

    Υλικά Για τα κεφτεδάκια 600 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου 1 κρεμμύδι ξερό ½ ματσάκι μαιντανό 2 ασπράδια αυγών 4 φέτες ψωμί προηγούμενης μέρας αλεύρι σκληρό για το τηγάνισμα ηλιέλαιο για το τηγάνισμα Για τη σάλτσα λιαστής ντομάτας 250 γρ. τοματίνια 1 κρεμμύδι ξερό 10 τομάτες...

    Πορτοκαλόπιτα

    Πορτοκαλόπιτα

    Υλικά Αυγά 2 Γιαούρτι 1 κεσεδάκι 2% Ζάχαρη 3/4 της κούπας Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 1/2 φακελάκι Βανίλια 1 Φύλλο κρούστας 1 πακέτο Ελαιόλαδο 1 κούπα Ξύσμα πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια Για το σιρόπι Χυμός πορτοκάλι 1 ποτήρι νερού Νερό 2 ποτήρια Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι...

    Πίτσα σοκολάτα με φρούτα

    Πίτσα σοκολάτα με φρούτα

    Υλικά ζύμη για πίτσα (έτοιμη ή τη φτιάχνουμε εμείς) 1 κούπα Nutella ή Merenda μισή κούπα ζάχαρη 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο λιωμένο 2 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε φέτες 1 κούπα φράουλες αλεύρι για όλες τις χρήσεις Προετοιμασία: 1....

    Μυκονιάτικη Σπαγγετάδα

    Μυκονιάτικη Σπαγγετάδα

    Υλικά 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο 15 ντοματίνια cherry 2 ματσάκια ρόκα χοντροκομμένη 150γρ. ξινομυζήθρα κυκλαδίτικη αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Προετοιμασία: 1. Κατ’ αρχήν, να σημειώσουμε ότι θα δουλέψετε ταυτόχρονα με 2 εστίες....

    Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα λεμονιού

    Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα λεμονιού

    Υλικά 2 μοσχαρίσια φιλέτα 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Ξύσμα και χυμό από 1 ακέρωτο λεμόνι 1 σκελίδα σκόρδο 1 κ.σ. μαραθόσπορο 300ml. ζωμό βοδινού 3 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο 2 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους αλάτι και πιπέρι μερικά φύλλα φασκόμηλο...

    Μαριναρισμένες γαρίδες σε απαλή μουστάρδα

    Μαριναρισμένες γαρίδες σε απαλή μουστάρδα

    Υλικά για 4 άτομα 40 μεγάλες γαρίδες 100 ml χυμό πορτοκάλι 100 γραμμάρια απαλή μουστάρδα 20 ml ελαιόλαδο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Φρέσκια σαλάτα της αρεσκείας σας Προετοιμασία: Πλένουμε τις γαρίδες καλά και αφαιρούμε το κεφάλι τους. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ καλά...

    mykonosOnly